Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Γυπαετός κόντεψε να πεθάνει από τον καύσωνα - Λύγισε στη μέση της εθνικής οδού


Κόντεψε να πεθάνει ένας γυπαετός στην Κρήτη, αφού λόγω του καύσωνα βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στη μέση της εθνικής οδού στο Ηράκλειο, καθώς αναζητούσε λίγο νερό. Σύμφωνα με το cretalive.gr, τον γυπαετό βρήκαν στη μέση του ΒΟΑΚ οδηγοί οι οποίοι είχαν την ευαισθησία να σταματήσουν και να του δώσουν λίγο νεράκι.

Ο Συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου κ. Β. Κουτουμάνος, που ουσιαστικά επενέβη και σώθηκε το αρπακτικό, είπε ότι και άλλη φορά είχε βρει μπροστά του στο ίδιο σημείο ίσως και τον ίδιο γυπαετό. Ήταν το περασμένο φθινόπωρο, όταν είχε βοηθήσει τότε το αρπακτικό. Το πρωί της Παρασκευής, το είδε πεσμένο στα Λινοπεράματα, λίγο πριν την Αγία Μαρίνα, στον ΒΟΑΚ.

Αμέσως σταμάτησε και με την κλούβα του προστάτευσε το πτηνό από τους διερχόμενους οδηγούς. «Ήταν μαζεμένο, κατσουφιασμένο», περιέγραψε ο ίδιος. Μεταξύ των ατόμων που σταμάτησαν για να βοηθήσουν- κάποιοι νόμιζαν πως ο ίδιος αντιμετώπιζε πρόβλημα- ήταν και μία αστυνομικός εκτός υπηρεσίας.

Έτσι, ενημερώθηκαν οι Αρχές που αργότερα περιέθαλψαν το άτυχο πτηνό.

Ο κ. Κουτουμάνος ανέφερε πως του δώσανε νερό, του ρίχνανε στο κεφάλι και το στόμα και το ίδιο άρχισε να αναθαρρεύει. Έκανε κάποια βήματα καθώς δεν μπορούσε να πετάξει, όμως, έδειχνε πως ήταν ήδη καλύτερα.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News