Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Σταύρος Βαφειάδης: Πρόταση για σύσταση Επιτροπής Τουρισμού στο Δήμο Αλμωπίας


Το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, στηρίζεται σε τέσσερεις κεντρικούς άξονες:

- Παραδοσιακοί οικισμοί

- Θρησκευτικός και ιστορικός τουρισμός

- Φυσιολατρικός τουρισμός

- Ιαματικός Τουρισμός

Αν θέλουμε να μιλάμε για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, οφείλουμε να εντάξουμε όλα τα παραπάνω στην τουριστική πολιτική του Δήμου, ώστε ο επισκέπτης να έχει πολλαπλές επιλογές κατά τη διαμονή του.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Σύσταση Επιτροπής Τουρισμού, στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και φυσικά εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού.

Βασικοί στόχοι της συγκεκριμένης Επιτροπής, θα είναι οι εξής:

- Διαχείριση και ανάπτυξη του τουρισμού στο Δήμο Αλμωπίας.

- Χώρος συζήτησης, προβληματισμού και διαμόρφωσης προτάσεων για την διαβίβασή τους στον κλάδο και στους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, του Τουρισμού και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

- Συντονισμός των φορέων που άπτονται του τουρισμού.

- Παραγωγή προτάσεων πολιτικής για τον τουρισμό στο Δήμο Αλμωπίας.

- Να θεσπίσει, να συντονίσει και να υλοποιήσει δράσεις Εθνικής, Ευρωπαϊκής εμβέλειας αλλά και τοπικού χαρακτήρα κατά περίπτωση.

- Να οργανώσει την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και να διατηρήσει σύστημα καταγραφής των απαραίτητων στατιστικών δεδομένων που αποτυπώνουν την εικόνα του τουριστικού τομέα σε τοπικό επίπεδο.

- Να εκπονήσει και να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο marketing και επικοινωνίας για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Δήμο Αλμωπίας και να το προωθήσει στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

- Να θέσει τους στόχους, να δημιουργήσει υλικό και να υλοποιήσει προγράμματα εκπαίδευσης των εμπλεκομένων στην τουριστική δραστηριότητα.

Σταύρος Βαφειάδης

Δημοσιογράφος

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΥΤΡΑ ΟΡΜΑ ΘΑ ΝΟΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΜΩΠΙΑ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορεινος τουρισμος και συνοριακη συνδεση με τα Σκοπια μεσο Ουμας απο την Περικλεια για να εχουμε αναπτυξη τουρισμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News