Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Ισχυρή αυτοδυναμία 170 εδρών στη Νέα Δημοκρατία αν πάρει το ίδιο ποσοστό με ενισχυμένη αναλογική


Συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά σχεδόν 20% δείχνει η εκτίμηση αποτελέσματος των αποψινών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν φτάνει το ποσοστό που 2019 αλλά φαίνεται ότι χάνει και έδρες του είχε.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, το ΠΑΣΟΚ 11,7%, το ΚΚΕ 7,2%, Ελληνική Λύση 4,5%, η ΝΙΚΗ 2,9%, η Πλεύση 2,8%, το ΜέΡΑ 2,35%.

Με βάση αυτά τα ποσοστά, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει 146 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, το ΠΑΣΟΚ 42, το ΚΚΕ 25 και η Ελληνική Λύση 16.

Παρά τη μεγάλη της διαφορά, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει, αλλά δεν φτάνει το ποσοστό που θα της έδινε αυτοδυναμία και άρα η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές, πιθανόν στις 25 Ιουνίου.

Αν τα ποσοστά που λαμβάνουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνουν στις δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, τότε η ΝΔ θα βγάζει 171 έδρες (από 158 το 2019) και ο ΣΥΡΙΖΑ 61 (από 86 το 2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News