Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Εύκολη τάρτα λεμόνι


Για τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων

Υλικά

- 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

- 2 μεγάλα αυγά

- 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 3 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή περισσότερο για γεύση

- 2 κ. γλ. τριμμένη φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)

- 1/4 κ. γλ. αλάτι

- 3 κ. σ. ζάχαρη άχνη

- Για την τάρτα: βούτυρο μαλακωμένο, 1/4 φλ. τσαγιού κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, 1 φλ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ ή τάρτα.

Βήμα 2

Φτιάξτε την τάρτα: Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν λεία, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Πιέστε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψί και τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει η κρούστα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βήμα 3

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά, 10 έως 15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει, 15 έως 30 λεπτά. Αφήστε το φούρνο ανοιχτό.

Βήμα 4

Φτιάξτε τη γέμιση: Χτυπήστε τη λευκή ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ. Χτυπήστε το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και ρίξτε τα στην κρύα ζύμη τάρτας.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση, 20 έως 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε σε 16 τετράγωνα. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο και σερβίρετε παγωμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News