Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Αρωματικά μπισκότα κανέλας


Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ

Υλικά

- 120 γρ. μαλακό αλατισμένο βούτυρο

- 50 γρ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη

- 150 γρ. ζάχαρη άχνη

- 3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη

- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

- 220 γρ. απλό αλεύρι

- 50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)

- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χτυπήστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα με ένα μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 2

Προσθέστε το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες, αν χρησιμοποιήσετε, και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Βήμα 3

Πλάστε σε μπαλάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη, ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 4

Ζεστάνετε το φούρνο στους 180/160 στον αέρα/ γκάζι και στρώστε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης σε απόσταση 3- 4 εκατοστών μεταξύ τους στα ταψιά, ώστε το μείγμα να απλωθεί χωρίς να ακουμπήσει.

Βήμα 5

Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες αλλά να παραμείνουν μαλακά και κολλώδη στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στα ταψιά.

Βήμα 6

Ανακατέψτε τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη με την υπόλοιπη κανέλα και πασπαλίστε τα μπισκότα. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και πέντε ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News