Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Δράσεις του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας οργάνωσε και υλοποίησε μια σειρά από δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με την αξία της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 συγκεντρώθηκαν μαθητές από το 1 ο και 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, από το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου", από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" του Δήμου Αλμωπίας και από ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, οι οποίοι μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, χορό και τραγούδι ένωσαν τις φωνές τους για να στείλουν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, συνεργασίας, σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάντσης Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αλμωπίας κ. Βέσκος Δημήτρης και η Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αλμωπίας κα Νάνου Πολυξένη, οι οποίοι μάλιστα, δοκίμασαν και τις δυνατότητές τους στο παραολυμπιακό άθλημα Μπότσια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που στήριξαν την προσπάθειά μας, τον γυμναστή κ. Σινανά Ανδρέα ιδιοκτήτη του Titanes Fitness Center, ο οποίος επιμελήθηκε εθελοντικά το πρόγραμμα αερόμπικ, καθώς επίσης και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Βράκα Σπύρο, που ανέλαβε την υλοποίηση και το συντονισμό όλης της δράσης.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής,

οι Εκπαιδευτικοί και

οι μαθητές

του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News