Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα


Με κρεμώδη υφή και μια υποβόσκουσα πικράδα, το πραγματικό μυστικό της γοητείας της

Υλικά

- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 1/4 φλ. τσαγιού συν 3 κ. σ. ζάχαρη

- 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

- 5 μεγάλοι κρόκοι αυγών

- Για την κρούστα: 4 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Βήμα 2

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η κρέμα γάλακτος να αρχίσει να σιγοβράζει. Προσθέστε τη σοκολάτα και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.

Βήμα 3

Χτυπήστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με τους κρόκους αυγών σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίξτε σιγά- σιγά το μείγμα κρέμας γάλακτος στο μείγμα κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς. Σουρώστε την κρέμα σε ψιλό κόσκινο.

Βήμα 4

Αδειάστε την κρέμα σε τέσσερα φορμάκια και μεταφέρετε σε ένα ταψί ψησίματος, το οποίο θα γεμίσετε μέχρι τη μέση από τα φορμάκια με νερό.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι οι κρέμες να πήξουν, 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά από το νερό και αφήστε τις κρέμες να κρυώσουν.

Βήμα 6

Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια καλύψτε κάθε μία με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Κρατήστε ένα μικρό φλόγιστρο κουζίνας χειρός σε γωνία 90 μοιρών σε απόσταση 3 έως 4 εκατοστών από την επιφάνεια της κρέμας. Μετακινήστε τη φλόγα μπρος-πίσω μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια. Εναλλακτικά, ψήστε τις κρέμες στην πάνω σχάρα του φούρνου μέχρι να καραμελώσουν, 1 έως 2 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News