Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Τάρτα μήλου με αμύγδαλα


Ανάλαφρη επιλογή για φθινοπωρινό επιδόρπιο

Υλικά

- 4 φύλλα σφολιάτας

- 2 μήλα, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

- 2 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη μαρμελάδα φρούτων

- 1 ασπράδι αυγού

- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη

- 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες

- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη καρύδα

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με μία λαδόκολλα.

Βήμα 2

Αλείψτε 1 φύλλο σφολιάτας με ελαιόλαδο, βάλτε από πάνω ένα άλλο φύλλο και λαδώστε ξανά. Διπλώστε στα τέσσερα για να σχηματίσετε ένα μακρόστενο ορθογώνιο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο. Λαδώστε ελαφρώς το τελευταίο φύλλο και αλείψτε με τη αρμελάδα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα μήλα έτσι ώστε να επικαλύπτονται στο κέντρο της ζύμης και ψήστε για 5 λεπτά.

Βήμα 4

Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με το σύρμα και στη συνέχεια ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς και την καρύδα. Αφαιρέστε τα αμύγδαλα και την καρύδα από το μείγμα και σκορπίστε τα πάνω από τις τάρτες. Απορρίψτε τυχόν πλεονάζον ασπράδι.

Βήμα 5

Τοποθετήστε την τάρτα στο ταψί και ψήστε για 6- 8 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και τα αμύγδαλα. (Καλύψτε τις άκρες της τάρτας με αλουμινόχαρτο αν ροδίσουν πολύ γρήγορα). Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News