Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Τι να προσθέσεις στη διατροφή σου για επίπεδη κοιλιά


Είναι αλήθεια πως η φουσκωμένη και πρησμένη κοιλίτσα είναι κάτι που μας απασχολεί αρκετά συχνά και σε αρκετές περιπτώσεις μας δυσκολεύει να το αντιμετωπίσουμε.

Παρά τις προσπάθειες μας καμία φορά έρχεται η απελπισία και ένα μεγάλο “γιατί”.

Γιατί ενώ χάνω βάρος η κοιλίτσα παραμένει.

Το λίπος στην κοιλιά που βρίσκεται γύρω από τα όργανα (σπλαχνικό λίπος) σύμφωνα με τους επιστήμονες προκαλεί διαταραχή στις ορμόνες και ευαισθησία στην ινσουλίνη που μπορεί να οδηγήσει αργότερα σε άλλα προβλήματα υγείας.

Τι μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας για να “βοηθήσουμε” στο κάψιμο του λίπους στην κοιλιά.

- πράσινο τσάι: πλούσιο σε αντιοξειδωτικά , μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των τιμών της ινσουλίνης αλλά και να μειώσει το λίπος στην κοιλιά.

- κολοκυθόσποροι: περιέχουν Ω3 λιπαρά και πρωτείνη και άλλα θρεπτικά συστστικά που μπορούν να συμβάλλουν.

- τζίντερ: παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθάει αισθητά στην πέψη και το “ξεπρήξιμο”. Μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού και ενάντια στην χοληστερόλη αίματος.

- βρώμη: γεμάτη φυτικές ίνες που σε βοηθάει να νιώσεις κορεσμό αλλά και να καταπολεμήσεις το κοιλιακό λίπος.

Με αυτά με τα απλά προιόντα και συνδυάζοντας και λίγη γυμναστική μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να φτάσει στο στόχο του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News