Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Μεσαίωνας! Παράνομες οι αμβλώσεις στις ΗΠΑ - «Το Σύνταγμα δεν παρέχει το δικαίωμα»


Μια απόφαση που γυρνάει τις ΗΠΑ δεκαετίες πίσω έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κρίνοντας ότι απαγορεύεται για τις γυναίκες το δικαίωμα στην άμβλωση.

Έτσι, εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ δεν θα έχουν από εδώ και πέρα δικαίωμα να προχωρούν σε άμβλωση δηλαδή με απλά λόγια δεν θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν το ίδιο τους το σώμα. Η ιστορική απόφαση της υπόθεσης Roe v Wade ανατρέπεται μετά από σχεδόν 50 χρόνια και η μισή χώρα κάνει βήματα προς τα πίσω.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 25 πολιτείες είναι έτοιμες να θεσπίσουν νέους νόμους ή να ενεργοποιήσουν εκ νέου τον αδρανοποιημένο νόμο, ο οποίος θα καταστήσει παράνομη την πρόσβαση στην άμβλωση σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών με σύλληψη μετά από βιασμό ή αιμομιξία.

Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες βρίσκονται στα νότια των ΗΠΑ, όπως το Τέξας, η Λουιζιάνα και ο Μισισιπής. Μάλιστα, αυτές αποτελούν τις 3 από τις 13 από τις 13 πολιτείες που θα θέσουν σε ισχύ την απαγόρευση των αμβλώσεων ίσως και άμεσα ή το αργότερο τις επόμενες εβδομάδες.

Το προσχέδιο της γνωμοδότησης που ανατρέπει την ιστορική απόφαση είχε διαρρεύσει πριν από λίγο καιρό μέσω της ιστοσελίδας Politico και είχε πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους υποστηρικτές της άμβλωσης, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, σε δημοσκόπηση που είχε γίνει, οι περισσότεροι Αμερικάνοι δήλωναν υπέρ των αμβλώσεων.

Πλέον, το δικαίωμα στην άμβλωση βρίσκεται «στα χέρια» κάθε πολιτείας των ΗΠΑ, αφού η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρει ότι «το Σύνταγμα δεν παρέχει δικαίωμα στην άμβλωση. Η εξουσία ρύθμισης των αμβλώσεων επιστρέφεται στον λαό και στους εκλεγμένους εκπροσώπους του».

5 σχόλια:

  1. Μάλιστα...
    Όταν πριν λίγο καιρό το ΙΕΠ και η Κεραμέως προωθούσαν στα σχολεία υλικό με τη θεωρεία του "τη θεωρία του αγέννητου παιδιού" δεν ήταν Μεσαίωνας έτσι;
    Ήταν Αναγέννηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ψευτοκουλτουριάρηδες και προχώ στα μυαλά. Με ποιο δικαίωμα θα πετάτε αθώες ψυχές που τις δημιουργήσατε πάνω .... άντε να μην πω. Και σας φαίνεται η απόφαση Μεσαίωνας και τέτοιες αηδίες.
    Προσοχή προτού με κατακρεουργήσετε. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δικαίωμα του εμβρίου στη ζωή δεν υπάρχει άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Πισπιριγκου σκοτωσε τα παιδια της κ ολη η Ελλαδα εχει παθει αμοκ (κ δικαιως)! Αν ομως τα ειχε σκοτωσει οντας ακομα μεσα στην κοιλια της θα ηταν "δικαιωμα" της,προοδος και εκσυγχρονισμος? Τι κι αν ειναι το εμβρυο μικρο ή δεν το βλεπεις με τα ματια ή δεν το κρατας αγκαλια? Μεγαλωνει σιγα σιγα στο ασφαλες περιβαλλον της μητρας! Δικαιωμα των γυναικων αν δεν θελουν παιδια ειναι η προφυλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστή απόφαση του Δικαστηρίου, δεν μπορείς να "σκοτώνεις" Ένα παιδί επειδή ήταν η λάθος στιγμή ή ο λάθος άνθρωπος κατά την άποψη σου. Η ιατρική επιστήμη αναφέρει ότι το έμβρυο θεωρείται άνθρωπος.... και άρα έτσι πρέπει να θεωρείται. Όταν τα δικαστήρια βγάζουν μία απόφαση που δεν βολεύει σε κάποιους λέμε μεσαίωνας και όταν μας βολεύει λέμε η Δικαιοσύνη είναι πάνω απ' όλα. Κύριε Βαφειάδη παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο μου Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News