Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Μια ξεχωριστή μέρα στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας - Ενημέρωση για την προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών


Διαβάστε την ανάρτηση του Σταύρου Βαφειάδη:

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου", καθώς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενημέρωση σχετικά με την προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Έδεσσας, ο Σύλλογος «Προσφορά Ζωής» Αλμωπίας και ο Σύλλογος «Εθελοντισμός Ανδρόνικος», όλοι άξιοι συγχαρητηρίων.

Θέλω όμως να σταθώ στη γνωριμία μου με την ιδρυτή του Συλλόγου «Εθελοντισμός Ανδρόνικος», την κα Πόπη Παρασκευά. Πρόκειται για τη μητέρα του μικρού Ανδρόνικου, ο οποίος το 2015 διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία σε ηλικία μόλις 12 ετών. Έδωσε μία γενναία μάχη, αγωνίστηκε με σθένος, όμως δυστυχώς έφυγε από τη ζωή το 2017.

Ο Ανδρόνικος, μέσα από τον σκληρό του αγώνα, ενέπνευσε μια ολόκληρη πόλη και ενεργοποίησε μικρούς και μεγάλους. Είναι ενδεικτικό, ότι αυτή τη στιγμή στην Πτολεμαΐδα, τον τόπο καταγωγής του, υπάρχουν 3.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Είναι πραγματικά συγκινητική και αξιέπαινη η προσπάθεια αυτής της μητέρας, η οποία μετουσίωσε τον πόνο της σε αδιάλειπτη προσφορά μέσα από την εθελοντική ομάδα που ίδρυσε. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα αυτή η σύντομη συνάντηση μαζί της. Με συγκίνησε η δύναμη ψυχής που κρύβει μέσα της και η αγάπη με την οποία ασχολείται με ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα όπως είναι η προσφορά αίματος, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών.

Συγχαρητήρια στο ΕΠΑΛ Αριδαίας, συγχαρητήρια στον Διευθυντή του σχολείου Νίκο Ράπτη, συγχαρητήρια στην καλή μου φίλη Αριάδνη Μαντά η οποία καταθέτει την ψυχή της στο λειτούργημα που ασκεί.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που συμμετέχουν σε τόσο ξεχωριστές δράσεις. «Ανήκουμε κι εμείς στους τρελούς, που θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για τα παιδιά! Όλοι μαζί μπορούμε!».






1 σχόλιο:

  1. Κουράγιο να δίνει ο Θεός στην οικογένεια του παιδιού αυτού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News