Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Θ. Τζάκρη: «Άσκηση επί χάρτου» εξακολουθεί να παραμένει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της ροδακινιάς


Στις 28 Απριλίου 2021 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας σε προηγούμενη Ερώτηση μου,ενημέρωσε ότι «για την αναδιάρθρωση των δενδροκαλλιεργειών έχουν δεσμευτεί από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης 350.000.000€ (3.000€ ανά στρέμμα). 

Εντούτοις, σχεδόν ένα χρόνο μετά,καμία ουσιαστική ανακοίνωση δεν έχει γίνει από το Υπουργείο σχετικά με την υλοποίηση του μέτρου για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Προς τούτο και με δεδομένο ότι η αναδιάρθρωση της καλλιέργειας της ροδακινιάς αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τις περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας, η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη υπέβαλε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία το ρωτά:

1) για τον προγραμματισμό του Υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της ροδακινιάς και

2) αν έχει προχωρήσει στην απαραίτητη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και ενδιαφερόμενους, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της ροδακινιάς που θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου και πιο καινοτόμου παραγωγικού μοντέλου στις περιοχές της Πέλλας και της Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News