Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Σπιτική μπουγάτσα με κρέμα


Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Υλικά

- 1 λίτρο φρέσκο γάλα

- 4 κ. σ. κόρν φλαουρ

- 150 γρ. ζάχαρη

- 1 κ. σ. βούτυρο

- 3 αβγά

- 1 βανιλίνη ή ξύσμα λεμονιού

- 250 γρ. φύλλο κρούστας

- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

- Ζάχαρη άχνη ή μέλι

- Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Διαλύστε το κόρν φλαουρ σε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ.

Βήμα 3

Συνεχίστε το ζέσταμα ανακατεύοντας αδιάκοπα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βήμα 4

Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα.

Βήμα 5

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.

Βήμα 6

Απλώστε ένα φύλλο κρούστας να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού, βουτυρώστε και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα.

Βήμα 7

Ρίξτε την κρέμα στο ταψί και επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 8

Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Βήμα 9

Αφήστε να κρυώσει και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News