Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Το παράδειγμα των Δημάρχων Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης


Στην Π.Ε. Πέλλας υπάρχουν τρεις Δήμαρχοι που είτε μέσα από την συνολική τους παρουσία και δράση, αλλά κυρίως μέσα από το παράδειγμά τους, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά τη μεγάλη υγειονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Ο λόγος για τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο, τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου. Και οι τρεις κάνουν καθημερινά ότι μπορούν και με όσα μέσα διαθέτουν, ώστε να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουν τους δημότες τους από τον αόρατο εχθρό. Τρεις αυτοδιοικητικοί που επέλεξαν να εμβολιαστούν και να το επικοινωνήσουν, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων πανελλαδικά και όχι να κρυφτούν πίσω από την θεωρία των «ίσων αποστάσεων» που στοχεύει στο «ψάρεμα» ψήφων σε «θολά νερά».

Οι τρεις δραστήριοι Δήμαρχοι αξιοποιούν καθημερινά κάθε όπλο που τους παρέχει η πολιτεία με στόχο την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού και την προστασία των πολιτών από τον covid-19 και όχι με στόχο να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη όπως παρατηρούμε να κάνουν κάποιοι –ελάχιστοι ευτυχώς- συνάδελφοί τους που έθεσαν με τη συμπεριφορά τους τον εαυτό τους στο περιθώριο της κοινωνίας.

Είναι γεγονός, ότι από αυτή την κρίση, όπως και από κάθε κρίση, αναδεικνύονται αυτοί που «μπορούν» κι αυτοί που «δεν μπορούν». Αυτοί που βλέπουν την «μεγάλη εικόνα» και αυτοί που βλέπουν μόνο μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι τους. Αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για την πρόοδο του τόπου τους και την ευημερία των συμπολιτών τους κι αυτοί που νοιάζονται μονάχα για την πολιτική τους επιβίωση μέσα από τακτικές «μεσαίωνα».

Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αυτή που δεν κάνει τον μεγάλο θόρυβο αλλά εκφράζεται θεσμικά, έχει την αντίληψη να κατανοήσει ποιοι βρίσκονται στην μια πλευρά και ποιοι στην άλλη.

9 σχόλια:

  1. Ο Μπάτσης αποτελεί μια θλιβερή εξαίρεση. Να τον χαίρεστε εκεί στη ΝΔ που τον στηρίζετε. Αντί να απομονώσετε ακραία στοιχεία τους επιβραβεύετε. Μετά περιμένετε να πειστεί ο απλός κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε τι λέτε εμείς θα βάλουμε δέντρο στην πλατεία,

      Διαγραφή
    2. Άργησε φέτος να κόψει έλατο και να το κοτσαρει στην πλατεία. Όλη του η θητεία 4 κομμένα έλατα.......

      Διαγραφή
  2. Δημοτική αρχή ανεμβολιαστων στην Αλμωπία. Κρίμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μπάτσης είναι ανεμβολίαστος ? Είναι δυνατόν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oυτε που με νοιαζει ποιον βγαλατε Δημαρχο, φανταζομαι αυτον που σας αξιζει, αλλωστε οι Αριδαιωτες τον ψηφισαν μεσα στην Αριδαια ξεσκισε Μπινο και Χατζηδημιτριου, ωχ τι καλα βουρλα Αριδαιωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν εκλέγεται δήμαρχος που είναι κατώτερος από τον μέσο όρο των δημοτών, τότε αυτά συμβαίνουν. Μας έχει πάει 200 χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοι στους προμαχους ειναι ατρωτοι δεν κολλανε τιποτα. Γιατι να εμβολιαστουν; Παντως εδω και μερες ακούγεται ολο και πιο εντονα οτι σχεδον ολη η δημοτικη αρχη ειναι ανεμβολιαστη καθως και πολλοι που εργάζονται στον Δημο. Και το κρατος τους πληρώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας έλεγχος τους θα σας πείσει για την αλήθεια.ο δήμαρχος εμβολιαστηκε.Μη σκορπάτε ψευδείς ειδησεις

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News