Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Κλειστά τμήματα σε οκτώ σχολεία - Τα έξι στη Βόρεια Ελλάδα


Οι επιστήμονες φαίνεται πως επιβεβαιώνονται για την πρόβλεψή τους, ότι η δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης στα σχολεία, δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις ως προς την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κατά του κορονοϊού, σε συνδυασμό με το υψηλό ποσοστό θετικότητας στις «κόκκινες» περιοχές, είναι αυτό που επηρεάζει τους μαθητές, σχετικά με την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά οκτώ σχολεία, στα οποία υπάρχουν τμήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, εκ των οποίων τα έξι βρίσκονται στη βόρεια Ελλάδα με 13 νομούς στο «κόκκινο». Κανένα από αυτά δεν βρίσκεται στην Αττική.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ένα νηπιαγωγείο στην Πτολεμαϊδα βρίσκεται σε καθολική αναστολή λειτουργίας εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ ακόμη 7 σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων, με βάση τον αλγόριθμο (50% +1 θετικά περιστατικά) του ΕΟΔΥ, που βάζει “λουκέτο” στα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 6 από τα 8 σχολεία, βρίσκονται σε περιφερειακές ενότητες της βόρειας Ελλάδας και κανένα στην Αττική, που συγκεντρώνει σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, σχολεία που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων τους βρίσκονται στις εξής περιφερειακές ενότητες: Πτολεμαϊδας (καθολική αναστολή του σχολείου), Θεσσαλονίκης (κλειστά τμήματα σε δύο σχολεία), Κομοτηνής, Κοζάνης, Σερρών, Έβρου, Αχαϊας και Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News