Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Κέικ με λιωμένη σοκολάτα


Γαλλική συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Υλικά

- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα

- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος

- 115 γρ. βούτυρο

- 2-3 αβγά (ανάλογα με το μέγεθος)

- 55 γρ. ζάχαρη άχνη

- 45 γρ. αλεύρι τύπου Τ55

- 15 γρ. αλεύρι καστανιάς

- 1 πρέζα ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ξεκινήστε λιώνοντας τις σοκολάτες και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και, στη συνέχεια, προσθέστε τα 2 αλεύρια.

Βήμα 3

Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα και μια πρέζα ανθό αλατιού και ανακατέψτε αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε για 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Βήμα 5

Απολαύστε το κέικ όσο είναι ακόμη ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News