Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Πρόμαχοι: Διαμαρτυρίες γονέων για το Νηπιαγωγείο - Οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια


Πολλά είναι τα παράπονα που δεχόμαστε από γονείς του Νηπιαγωγείου Προμάχων, οι οποίοι κατηγορούν το Δήμο Αλμωπίας για ολιγωρία σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου.

Συγκεκριμένα, το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις τουαλέτες. Από την περσινή σχολική χρονιά το σχολείο μετεγκαταστάθηκε σε χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με τις τουαλέτες να μην είναι κατάλληλες για παιδιά Νηπιαγωγείου. Μάλιστα, αναφέρουν πως δεν υπάρχει η ενδεδειγμένη καθαριότητα. Για όλα αυτά, όπως μας είπαν, είναι ενημερωμένοι οι αρμόδιοι του Δήμου.

Για την ιστορία, το Νηπιαγωγείο στεγαζόταν εδώ και κάποια χρόνια σε χώρο του Γυμνασίου, καθώς το προηγούμενο παλιό κτίριο αντιμετώπιζε προβλήματα παρά τις συντηρήσεις. Όπως μας λένε γονείς, εκεί οι συνθήκες ήταν πολύ καλύτερες, ωστόσο πριν την περσινή σχολική χρονιά η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να το μεταφέρει στο Δημοτικό Σχολείο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός, ότι σύμφωνα με όσα μας είπαν, τότε είχε ζητηθεί η εθελοντική συνδρομή των κατοίκων για εργασίες που χρειαζόταν ο χώρος.

Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν προχωράει επιτέλους η ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου; Πρόκειται για ένα έργο που εξασφάλισε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Μπίνου και μέχρι σήμερα μένει στις μακέτες. Πόση… ωρίμανση χρειάζεται ακόμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες; Και θέτουμε αυτό το ερώτημα, γιατί θυμόμαστε πολύ καλά –και θέλουμε να θυμίσουμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη, ότι κάποιοι από τους σημερινούς διοικούντες ασκούσαν ανέξοδη κριτική στην προηγούμενη Διοίκηση και ζητούσαν να χτιστεί ως δια μαγείας νέο Νηπιαγωγείο μέσα σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα.



Τότε βέβαια οι υποσχέσεις δεν είχαν κόστος, σήμερα όμως που ανέλαβαν τις τύχες του Δήμου απέδειξαν πόσο προσχηματική ήταν εκείνη η κριτική. Επίσης, οφείλουμε να θυμίσουμε πως όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης στο παλιό κτίριο, κάποιοι λειτουργούσαν και πάλι σαν «σωτήρες» και έκαναν λόγο για πεταμένα λεφτά, υποσχόμενοι νέο σχολείο μέσα σε χρόνο ρεκόρ.


Δεν θα τα αναφέραμε όλα αυτά, αν το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είχε γίνει «σημαία» κατά την προεκλογική περίοδο από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Επίσης, δεν θα τα αναφέραμε όλα αυτά αν δεν ήταν γεγονός πως στη σημερινή Διοίκηση συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι με καταγωγή από τους Προμάχους: Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος, οι Αντιδήμαρχοι Πολυξένη Νάνου και Γιάννης Σέλκος και άρα οι κάτοικοι του χωριού θα περίμεναν μία μεγαλύτερη ευαισθησία και κυρίως μία μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

15 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΛΑΛΕΤΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΗΡΘΑΝ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ. ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΛΜΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί εκεί που τώρα βελάζουν πάλι 80$ θα τους δώσουν.

      Διαγραφή
  3. Πράγματι, αυτή είναι η μοναδική αλήθεια σε αυτό το καυτό πρόβλημα. Πιστεύω, πως αν και ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , ήταν Προμαχιώτης, οι κάτοικοι του χωριού δεν θα κάναν καμιά ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γραψε και για την σκεπη που μας δουλευουν δυο χρονια. ντεμεκ θα ξεκινουσαν αμεσως τα εργα. δουλεμα στο φουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκεπή είανι έτοιμη, αλλά επειδή είναι από πρωτοποριακό υλικό δεν φαίνεται. Είναι πολύ διακριτική λόγω αρχιτεκτονικής άποψης.

      Διαγραφή
    2. Εσύ περίμενε από άλλους να γράψουν και συ κοιμήσου. Κι αν γράψουν τι θα γίνει; Έγραψαν κι άλλες φορές.
      Βάψανε το Σεπτέμβριο το σχολείο και με τις βροχές όλα πάλι έγιναν νιμού. Τσάμπα έξοδα και δουλειά για τα μάτια των ιθαγενών.

      Διαγραφή
  5. Από τάξιμο νηπιαγωγείο δεν έπεσε (χιούμορ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο πέρυσι είναι ενημερωμένοι πάνω απο 20 παιδιά νηπιαγωγείου φιλοξενούνται στο δημοτικό σχολείο με τουαλέτες που δε φτάνουν το καζανάκι και δεν υπάρχει καθαριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι ακατάλληλο το σχολείο. Ακατάλληλοι είναι αυτοί που ψηφίσαμε να μας διοικήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι τζεπες να γεμιζουν για τα παιδια θα νοιαστουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 9 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News