Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Δ. Μπίνος: «Το δημόσιο χρήμα θα πρέπει να το διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα»


Στις καταγγελίες του Συνδέσμου Τεχνικών Επαγγελμάτων Αλμωπίας αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, κατά τη διαδικτυακή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίνος ζήτησε από τον Δήμαρχο να απαντήσει για τις καταγγελίες για «παράνομες αναθέσεις» του ιδίου και συνεργατών του. Αναρωτήθηκε μάλιστα, για ποιο λόγο δεν αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και πλέον η καταγγελία έχει αριθμό πρωτοκόλλου.

Τόνισε πως από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου, είχε καταγγείλει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή τα ζητήματα διαφάνειας και γραφειοκρατίας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ιδιωτικό συμφωνητικό στις αρχές της δημοτικής περιόδου με μία ιδιώτη, χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρες τις διαδικασίες που είχε ακολουθήσει τότε ο κ. Μπάτσης. Επίσης, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή τη λειτουργία του Δήμου, ο οποίος εκφράζεται και μέσα από τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, χωρίς προνόμια για το Δήμο, χωρίς διεκδίκηση εκπτώσεων, αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο αντίληψης όπου τοποθετούνται άνθρωποι με έναν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Και σημείωσε ο κ. Μπίνος: «Και επειδή το ακούω έξω, δεν μας τιμά να δίνουμε δουλειά σε συμπολίτες μας και ταυτόχρονα να τους ζητάμε να στηρίξουν αυτή τη Δημοτική Αρχή. Θα πρέπει να σεβαστούμε την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να εργαστούν. Το δημόσιο χρήμα θα πρέπει να το διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όποιος κι αν είναι Δήμαρχος κάθε φορά, αυτό θα πρέπει να έχει στο νου του».

2 σχόλια:

  1. Η Περικλεία παρόλο που είναι
    ακριτικό χωριό έχει τα περισσότερα παιδιά τι προσφέρει η πολιτεία σε αυτα; Ίσα δικαιώματα σε όλα τα παιδια στην εκπαίδευση στην μάθηση ακόμα και στο παιχνίδι στον πολιτισμό στον
    αθλητισμό Εύκολη πρόσβαση στα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της δικαιοσύνης ο Ήλιος να μας φέρει ποσιμο νερό καθημερινά Περικλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News