Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ψητό κοτόπουλο με σος βαλσάμικου


Εναλλακτική πρόταση για το κλασικό κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά

- 1 κ. σ. ελαιόλαδο

- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

- 450 γρ. baby καρότα

- 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

- 1 κ. γλ. αλάτι

- 1 κ. γλ. πιπέρι

- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου

- 1 κ. γλ. βασιλικό

- 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι

- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

- 450 γρ. φασολάκια

- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ρίξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο στο κάτω μέρος μιας γάστρας.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα baby καρότα και από πάνω το κοτόπουλο.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, το βασιλικό και το ξύδι.

Βήμα 4

Πάνω από το κοτόπουλο τοποθετήστε το κρεμμύδι σε φέτες και καλύψτε με το καπάκι.

Βήμα 5

Μαγειρέψτε για 4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.

Βήμα 6

Στα τελευταία 30 λεπτά προσθέστε τα πράσινα φασόλια.

Βήμα 7

Πασπαλίστε με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News