Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ο δείκτης θετικότητας γεννά ελπίδα - Η καλύτερη Κυριακή εδώ και καιρό


Για ακόμα μια ημέρα τα νέα από τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι καλά. Δυστυχώς οι θάνατοι από κορονοϊό είναι και πάλι διψήφιοι σε αριθμό (85) και οι διασωληνωμένοι πάνω από 500.

Σήμερα (13.12.2020) με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έγιναν λιγότερα τεστ από όσα γίνονται τις καθημερινές – λίγο περισσότερα από 15.000 – αλλά ο δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να κινείται πτωτικά. Σήμερα, ήταν 4,3 και αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε θα φτάσουμε στη μείωση, εκτός των κρουσμάτων και των νεκρών και των διασωληνωμένων και έτσι θα πάρει ανάσα και το σύστημα υγείας.

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες δυο εβδομάδες αφού αναπόφευκτα η κινητικότητα θα αυξηθεί με τον κόσμο να επισκέπτεται τα καταστήματα με την μέθοδο του click away και ίσως κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι το μέτρο θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Πάντως αν συγκρίνει κανείς την σημερινή Κυριακή με τις προηγούμενες θα καταλάβει ότι τα στοιχεία είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Την προηγούμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ο δείκτης θετικότητας ήταν κοντά στο 7 με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και τριψήφιο αριθμό νεκρών. Τα τεστ ήταν ΛΙΓΟ περισσότερα από 12.000.

Και αν πάμε δυο Κυριακές πίσω ο δείκτης θετικότητας ήταν πάνω από το 7 με 1.000 τεστ περισσότερα από σήμερα. Η αποκλιμάκωση είναι εμφανής λοιπόν και η ελπίδες όλων εκτός από την τήρηση των μέτρων από τον καθένα μας χωριστά είναι το εμβόλιο που θα έρθει στις αρχές του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News