Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Φίλης: «Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας η απεικόνιση του κτιρίου της Βουλής με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα»


«Για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας» κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου, χθες, ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Παναγίας, εικόνων που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"».

Το κτίριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο, αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει:

«Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου».

Ακολούθως ο κ. Φίλης στρέφεται κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, "σοβαρής" Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης. Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα "ορφανά" υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο "φιλελευθερισμό" είχαμε να δούμε από τη χούντα».

14 σχόλια:

  1. Δε νομίζω ότι είναι προσβλητικό.
    Είναι απολύτως φυσική συνέχεια του καρακιτσαριού της χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ στον κόσμο σου, ετσι παίξε γουσταρω, αντε να ερθει και η διαλυση.

      Διαγραφή
    2. Φίλε και γω το φοβάμαι.
      Η κατάσταση δεν ελέγχεται. Έρχεται Πίτσα φοβάμαι

      Διαγραφή
  2. Φίλη άθεε καλύτερα να μασάς... αχρηστεροι της καρέκλας! Όταν ο Τσιπρας αποθέωνε τον ψεκασμένο αδελφόθεο Καμμένο έκανες τουμπεκί.. ρεζιλεύεστε ρεεεη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να χαρεί η Left Aυγή κλίκα επρεπε να βάλουνε τον Κεμαλ Ατατούρκ και την Τσιλέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα τον ιδιοκτήτη του Καστελόριζου.
      Τον Ταγίπ.

      Διαγραφή
    2. εχουμε τον Καμενο τον συνεργατη σας 6.14 θα καθαρισει αυτος συριζακι χα...χα...χα...αληθια πεσμου ποσο τον αγαπας; θακανες ερωτα μαζι του;

      Διαγραφή
    3. Φίλε πολύ στεναχωριέμαι και στα ελληνοτουρκιά όπως τα κάναμε νομίζω έρχεται μεγάλη ΠΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  4. αποκαλουν κιτς την Παναγία αυτα τα βρωμερα εντυπα της αριστερας; δεν ηταν κιτς ο Ζουράρης με της παντούφλες στη βουλή και η Βαγενά η μοσχάρω να κοιμάτε ξυπόλητη στους αφράτους καναπέδες; αραγε αν βαζανε τον Στάλιν θα φωνάζαν οι κομιτατζήδες.Προσεχώς εξαφανίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΝΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΛΟΑΤΚΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΑΡΙΣΕΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΤΑ ΜΕ 3% ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ, ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ 8%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι σας κανει εντυπωση ρε παιδια ο διαβολος παντα ενοχλειτε με την εικον της παναγιας, και οπως ειναι φυσικο οι στοκοι του συριζα ανατριχιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντί να δίνουν χρήματα σε φώτα και μπιχλιμπίδια, ας προσλάβουν κανένα γιατρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήγαινε κοιμήσου ρε χλέ-χλέ στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. την αλλη φορα τον κουφοντινα να βαλουν,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News