Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Τι ισχύει με τα αναδρομικά των κληρονόμων - Ποιοι θα λάβουν έκτακτο επίδομα


Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι κληρονόμοι συνταξιούχων μέσω της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά παρουσίασε ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα Ντίνος Σιωμόπουλος.

Όπως εξήγησε η εργατολόγος, Άσπα Παπαθανοσοπούλου, τα ανήλικα τέκνα δεν μπορούν να υποβάλλουν μόνα τους αίτηση. «Θα πρέπει ο ασκών την επιμέλειά τους να κατοχυρώσει τα στοιχεία τους και μετά να συνεχίσει η διαδικασία».

Παράλληλα, ανέφερε ότι όσοι κληρονόμοι έχουν στα χέρια τους διαθήκη, δεν θα περάσουν αυτή τη διαδικασία.

Έκτακτο επίδομα

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, λογιστές, γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Όπως επεσήμανε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, πρόκειται για κατηγορίες επιτηδευματιών. 

«Η διάταξη δεν περιγράφει το ποσό. Μάλλον θα είναι περί τα 400 ευρώ» συμπλήρωσε ο φοροτεχνικός.

Πλειστηριασμοί

Σε αναστολή μέχρι τις 30/11 βρίσκονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

Σύμφωνα με την δικηγόρο Αριάδνη Νούκα, εάν επεκταθεί το lockdown θα επεκταθεί η αναστολή σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Ωστόσο η κ. Νούκα τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση για τους οφειλέτες οι οποίοι λόγω και του lockdown δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News