Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ο Τζιτζικώστας που λέει ότι ζητούσε μέτρα για τη Θεσσαλονίκη είχε επιβάλει μόλις 1.500 ευρώ πρόστιμα


Καθώς το blame game για το τι και ποιος έφταιξε για τη Θεσσαλονίκη και έφτασε η πόλη να είναι πρωταθλήτρια σε κρούσματα κορονοϊού και με τις υγειονομικές της υποδομές υπό κατάρρευση, έχει αρχίσει να διεξάγεται, εντύπωση προκαλεί η στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρας βγαίνει συνεχώς στα κανάλια και λέει ότι ήταν εκείνος που ζητούσε την έγκαιρη λήψη μέτρων.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο —υποψήφιος και για την αρχηγία της ΝΔ μια εποχή— κ. Τζιτζικώστας εμφανίζεται να επικρίνει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση επειδή δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στην πόλη. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε στη Βουλή (εδώ) ότι «πέσαμε έξω με τη Θεσσαλονίκη», λέγοντας ότι «η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι -έστω όπως εορτάστηκε τελικά- ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έχει πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του στις οποίες επιχειρεί —κατά το κοινώς λεγόμενο— να βγάλει την ουρά του απ’ έξω. Σε τουλάχιστον δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις του έχει πει ότι ο ίδιος ζητούσε αυστηρά μέτρα από τις 20 ή τις 22 Οκτωβρίου (έχει πει και τα δύο).

Ωστόσο αυτές οι τοποθετήσεις του έχουν προκαλέσει την αντίδραση άλλων παραγόντων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όντως πάσχιζαν να επιβληθούν εγκαίρως μέτρα. Ενώ, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής», ο περιφερειάρχης αγωνιούσε μόνο για την ευημερία της τοπικής οικονομίας. Η στήλη της έγκυρης εφημερίδας αναφέρει ότι ο κ. Τζιτζικώστας είχε μια μάλλον χαλαρή προσέγγιση στην επιτήρηση των μέτρων που ίσχυαν στην Θεσσαλονίκη, «όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τούτο διότι, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την 1η Ιουλίου μέχρι τώρα επέβαλε όλα κι όλα 10 πρόστιμα, ύψους 1.500 ευρώ, για τους ελέγχους που έκανε! Το ίδιο διάστημα τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επέβαλαν πρόστιμα ύψους 75.000 ευρώ…

Όπως δε σημειώνει ο «Βηματοδότης», επειδή εκτιμάται ότι το μείγμα κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης, χαλαρότητας και διαφθοράς δεν βοηθά τη Θεσσαλονίκη να ανακάμψει, τις προσεχείς ημέρες θα εγκατασταθεί στην πόλη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα και θα δημιουργηθεί επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ ώστε όλες οι απαιτούμενες ενέργειες να γίνονται επί τόπου.

Πηγή: Protagon.gr

13 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε συριζαιε!
      Ο Τζιτζι ειναι κεφαλαιο για το κομμα.
      Αποστολε θαψε τους ολους.
      Ξεκινα απο τους πολιτες.

      Διαγραφή
    2. ε καλα δεν ειναι και Γιαννουλης χα...χα...χα...ουτε Σηφακης χα...χα...χα.. ουτε Καρανικας χα...χα...χα...

      Διαγραφή
  2. Ο Αποστολης ειναι κουκλος.
    Ειδικα σε μας που αρεσουν οι βουτυρομπεμπεδες ειναι μουρλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Τζιτζικώστας δεν έχει κάνει τίποτα για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία. Έλαβε μία περιφέρεια που η οικονομία της είχε το 2 κατά κεφαλή εισόδημα στη χώρα από τις 13 Περιφέρειες και την έφτασε στην 9 θέση πιο άχρηστος πεθαίνεις. Επί των ημερών του έκλεισαν επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Αυτά λένε τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών και όποιος αμφιβάλλει μπορεί να μπει στο site του Υπουργείου και να τα δει. Τα υπόλοιπα τα λένε κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που τους βόλεψε στην περιφέρεια.... ε ναι αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να τον υπερασπίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες να πεις ότι η παράταξη κάνει ρουσφέτια και διορισμούς; Και αυτά στα site του υπουργείου τα γράφουν επίτηδες γιατί φοβούνται τον Τζιτζικώστα που είναι η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο.
      Είσαι συριζαίος φίλε;

      Διαγραφή
    2. Ελληνικά γράφω... Εάν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω μην σχολιάζεις για άσχετα πράγματα... Ξαναδιαβασε τι γράφω και τα ξαναλέμε

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ 12:56. Είναι ανερχόμενη πολιτική δύναμη . Στην Αθήνα τα στελέχοι της ΝΔ και η κυβέρνηση τον υπολογίζουν,τον έχουν σε μεγάλη υπόλυψη. Να φανταστείς ότι, επειδή τον φοβούνται, από το 2019 αποφασίζουν και πράτουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που πρότεινε αυτός (είμαστε σε εξερεύνηση των προτεινομένων)

      Διαγραφή
    4. ο ιδιος γραφει τα σχολια και ο ιδιος απανταει, ποσο ποιο χαμηλα ρε ξεφτιλα συριζαιε; ποσο αθλιοι μπορει να ειστε;

      Διαγραφή
  4. 2.42 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ? ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ? ΓΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΣΕ ΝΟΜΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει σημασία τι νομίζεις ?
      Σημασία έχει ότι κανείς σας δεν απαντάει εμπεριστατωμένα αλλά μόνο με ύβρεις επειδή δεν γνωρίζετε τι γίνεται γύρω σας. Όποιος έχει αποδείξεις για το αντίθετο από αυτό που έγραψα στις 12:32 ας τις αναφέρει χωρίς ύβρεις και άσχετα σχόλια.

      Διαγραφή
    2. λες μπουρδες 7.24 εμενα η δουλια μου ανθιζει να τα λες στους τεμπελιδες ψηφοφορους σου που ετρεχαν τελη του μηνος να παρουν τα επιδοματα΄.

      Διαγραφή
  5. αντισταση και παλη με βιλες στην εκαλη, ενωμενοι αριστερα με Καρανικα αρχηγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News