Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Δυσοίωνες προβλέψεις για 2.000 κρούσματα την ημέρα - Πιθανό και νέο lockdown


Στη δυσοίωνη πρόβλεψη πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται καταλήγουν οι ειδικοί εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για νέο lockdown.

Οι επιδημιολόγοι τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας παραμένει σταθερά κρίσιμη και δεν επιδέχεται εφησυχασμό.

«Δυστυχώς τις τελευταίες 10 ημέρες βαδίζουμε στο πιο αρνητικό σενάριο… να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα! Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα».

Τη δραματική αυτή προειδοποίηση έκανε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης.

Σχετικά με την προοπτική ενός lockdown ο καθηγητής σημείωσε: «Συζητάμε για μερικά lockdown. Συζητάμε με ποιο σχήμα μπορεί να γίνει αυτό για να μην επηρεαστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή. Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι με τα μέτρα», ενώ πρότεινε ενδεικτικά τη μείωση επαφών και την τηλεργασία.

Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο Open τόνισε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση έως τις 20 Οκτώβρη για να σταματήσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων, καθώς η δυναμική τους μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Γώγος στο MEGA: Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα, τα μέτρα θα επεκταθούν

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος για τα νέα μέτρα που πάρθηκαν λόγω αύξησης των κρουσμάτων, τη χρήση μάσκας και το ενδεχόμενο επιπρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξευτεί.

Εκτίμησε πως ο αριθμό των κρουσμάτων δε θα γίνει τετραψήφιος, ωστόσο αν τα κρούσματα δεν αρχίσουν να πέφτουν, τα μέτρα θα επεκτείνονται.

3 σχόλια:

  1. Έτσι κι αλλιώς για εκεί το πάνε.Μας το φέρνουν σιγά σιγά. Αλλά ο κόσμος πλέον ελπίζω να έχει ξυπνήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε είπε για 2000 κρούσματα ίσα ίσα ο άνθρωπος είναι καθησυχαστικος.Που το άκουσε ο αρθρογράφος δε ξέρω. Μάλλον κοιμάται και ονειρεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News