Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Πόλεμος Κραουνάκη-Μπακογιάννη για τα 800 ευρώ - Τις αποδείξεις δημοσιοποίησε ο Δήμος Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων έδωσε στην δημοσιότητα την απόφαση για την πληρωμή του ποσού

Ένα ένταλμα πληρωμής, μια διάψευση και πολλές αποδείξεις. Κάπως έτσι συνοψίζεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Αρχικά έγινε γνωστό από τον δήμο Αθηναίων ότι εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων ύψους 800 ευρώ προς την ΑΕΠΙ ο Δήμος Αθηναίων, για τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατά την διάρκεια της εν κινήσει συναυλίας, που πραγματοποίησε στην καρότσα ενός φορτηγού, στους δρόμους της Αθήνας.

Η πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων απαιτήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος με εξώδικη διαμαρτυρία του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων και την εταιρία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητούσε εντός πέντε ημερών να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Δήμου, καθώς όπως ανέφερε το ποσό επιθυμούσε να το καταβάλει υπέρ των πασχόντων και αδυνατούντων δημιουργών καλλιτεχνών.

Η αντίδραση του Δήμου Αθηναίων ήταν αστραπιαία ικανοποιώντας άμεσα στις απαιτήσεις του καλλιτέχνη, ο οποίος μέσα από δηλώσεις και αναρτήσεις του στα social media, είχε εκφράσει δημόσια την δυσαρέσκεια του «Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω», είχε αναφέρει σε συνέντευξη του.

Η συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου και όπως έγινε γνωστό ήταν μια επιθυμία της ίδιας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η κινούμενη μπάντα είχε ξεκινήσει από την Τεχνόπολη, με προορισμό τους πιο κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της Αθήνας. Ιδιαίτερη εντύπωση και ποικίλα σχόλια είχε αποσπάσει η στάση μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκεί περίμενε την ερμηνεύτρια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όμως ο ίδιος ο Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στο facebook διέψευσε ότι πληρώθηκε τα χρήματα. 


Ωστόσο ο δήμος Αθηναίων έδωσε στην δημοσιότητα την απόφαση για την πληρωμή του ποσού:

4 σχόλια:

  1. Afti.ama.ine.apodixi.esi.ise.asronaftis.me.perikefalea.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέτε να σας φτιάξω κι εγώ μια τέτοια απόδειξη από το Δήμο Μπουένος Άιρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.iefimerida.gr/ellada/dimos-athinaion-800-eyro-pneymatika-dikaiomata-st-kraoynaki


    Στο παραπανω link η αποδειξη πληρωμης στην Τραπεζα Πειραιως.

    Ελεος με τους Αριστεροφασιστες καλλιτεχνες....

    Τα τσεπωσε τα φραγκακια του και μιλαει....ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήλεψε η βαζελίνη και θέλει μερτικό απ το γαμισι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News