Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Χαρδαλιάς: Ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από τη Δευτέρα 25 Μαΐου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η καλή επιδημιολογική εικόνα που επέτρεψε στην αρμόδια επιτροπή να ανάψει το "πράσινο φως"

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την ελεύθερη μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως το δεύτερο κύμα άρσης των μέτρων προχωράει ομαλά και σταθερά, πολύ περιορισμένα προβλήματα, ανακοινώνοντας την ελεύθερη μετακίνηση προς τα νησιά.

"Από τις 25 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στα νησιά" είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας το θετικό σενάριο που έκανε λόγο για καλή επιδημιολογική εικόνα που επέτρεψε στην αρμόδια επιτροπή να ανάψει το "πράσινο φως".

Σημειώνεται πως μέχρι και την Κυριακή 24 Μαΐου επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια. Η μετακίνηση προς τα άλλα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου, εφόσον συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα.

Αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως "είχαμε πει ότι θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, όμως οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Δευτέρα".

Ξεκαθάρισε, δε, πως τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα ανοίξουν και τα καταστήματα εστίασης.

Ακόμη, είπε πως το μέτρο της 14ημερης καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου και αναφέρθηκε στις πρώτες πτήσεις που ήρθαν από το εξωτερικό.

Τι ξεκαθάρισε για τα δημοτικά σχολεία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία.

Όπως είπε, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου 2020. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. "Αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία είχαμε πει ότι ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, οι αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα οπότε και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλους τους παράγοντες" εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News