Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ο Τσιπρας «προσγειώνει» τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ - Λεει «ναι» στο κλείσιμο των συνόρων

Επίθεση προσωπική και σε Μέρκελ

Αυτονόητη η φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δικαιώνοντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον Έβρο.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η μαζική απόπειρα εισροής στην χώρα κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή κυβέρνηση" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο Mega ( αυτό συνιστά χωριστή είδηση και είναι μια άλλη ιστορία) αφήνοντας ξεκρέμαστο το ...μισό του κόμμα.

Ούτε ακροδεξιά ούτε συντηρητική είναι η φύλαξη των συνόρων της χώρας, είναι αυτονόητη, διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας στους ούλτρα αριστερούς του κόμματός του, αρχής γενομένης από τη Νεολαία. Η Νεολαία είχε εκδώσει μια οργίλη ανακοίνωση κατά των εικόνων στον Έβρο, ζητώντας ανοιχτά σύνορα και "να ζήσουμε όλοι μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες".

Ο πρόεδρος του κόμματος έριξε κατραπακιά στα σχετικά φληναφήματα και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι αυτά που λένε οι Νεολαίοι του είναι απ αλλού φερμένα. Υποτίθεται το πε κομψά "έχουν δικαίωμα στην ουτοπία" είπε αλλά ο ήχος του ραπίσματος ακούστηκε σε πανελλαδικής εμβέλειας υψηλά ντεσιμπέλ.

"Γραμμή" και στο κόμμα

Δεν είναι μόνο την Νεολαία του που άφησε ξεκρέμαστη χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας. Μήνυμα σαφές ( μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία είναι αυτός δε γίνεται αλλιως...) έστειλε και στο εσωτερικό του κόμματος που μάλλον ο πρόεδρός του δεν βλέπει να το πηγαίνει πολύ καλά το έργον επικοινωνιακά και κινδυνεύει να εξαγριώσει και τους "προοδευτικούς" που τον στηρίζουν.

"Στον Έβρο έχουμε από τη μια πλευρά στρατό και αστυνομία και από την άλλη μερικές χιλιάδες ανθρώπους, διαφόρων εθνικοτήτων, πολλές οικογένειες με παιδιά, μωρά και κατοικίδια, που έχουν όλοι εξαπατηθεί από τον Ερντογάν. Αυτό δεν είναι πόλεμος. Αντίθετα είναι κάτι που μπορεί να καταλήξει σε ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία να βρεθεί η Ελλάδα υπόλογη" έγραψε σε άρθρο του ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης. Προδήλως ο Αλέξης Τσίπρας διαφωνεί με αυτή την ανάγνωση αφού καίτοι ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με τον όρο "εισβολή", αναγνωρίζει ότι η χώρα απειλείται από τα παίγνια Ερντογάν μέσω μαζικής απόπειρας "εισροής" στην χώρα.

Τα εσωτερικά τους για το Προσφυγικό θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητησουν στον ΣΥΡΙΖΑ (εισέτι μια φορά) σήμερα, καθώς το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Και σε όσους δεν έχει γίνει εύληπτη η "γραμμή" του προέδρου τους, θα γίνει πλέον, εκ του σύνεγγυς.

Επίθεση προσωπική και σε Μέρκελ

Από κει και πέρα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να συγκαλέσει Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να πιέσει αποφασιστικά την Ε.Ε.

Θέση της χώρας πρέπει να είναι η απειλή με βέτο σε όλες τις ευρωπαικές αποφάσεις εάν η Ε.Ε δε σταματήσει να περιορίζεται σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο Προσφυγικό- μεταναστευτικό και τις απειλές Ερντογάν.

Έχει δε σημειολογικό ενδιαφέρον ότι ύστερα από χρόνια, ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε προσωπικά την γερμανίδα καγκελάριο για κανάκεμα του τούρκου προέδρου. " Η Μέρκελ είδε τον Ερντογάν και έπαιζαν καθρεφτάκια", είπε αποδίδοντας το έλλειμμα ουσιαστικής στήριξης της Ε.Ε στην Ελλάδα στην ευκαιρία που αναζητά για να αποσπάσει την Τουρκία από τη "λυκοφιλία" της με τη Ρωσία.

Στο δια ταύτα επέμεινε ότι ο κίνδυνος δεν θα ρθει από τον Έβρο, αλλά θα έρθει από τα νησιά. Άφησε δε και αιχμές ότι η "αποθήκευση" προσφύγων και μεταναστών όπως το πάει η κυβέρνηση, μπορεί να μην περιοριστεί σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη αλλά να κατέβει και πιο χαμηλά, δείχνοντας προς Καστελόριζο.

14 σχόλια:

  1. Τα σύνορα τα είχε κλείσει και ο Τσίπρας το 15.. Αλλά τότε δεν είχε κάμερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά τους μάζεψε στην οιδομενη

      Διαγραφή
    2. Τα ειχε κλεισει; Ελα ρε!
      Καλα δεν τους καλουσε να ερθουν εδω για να βρει ψηφοφορους;
      Ξεχασες τι λεγατε ζωαδι;

      Διαγραφή
  2. Που είναι ο γνωστός σχολιαστής του ΣΥΡΙΖΑ τώρα;Που είσαι βρε νούμερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συναγωνιστα βγαλε το βρακι σου εχουμε διαδήλωση για τις Πρέσπες.
      Γρήγορα! Ακόμα να ξεβρακωθεις;

      Διαγραφή
    2. Είπα κι εγώ δεν θα εμφανιστεί ο γελωτοποιός;Κάνε μας να γελάσουμε λίγο καραγκιόζη...Φασίστας ο Τσίπρας σου.

      Διαγραφή
    3. Καλά Χαλαρωσε και η βλακεια έχει ένα όριο μπερδεύεις ποιος είναι τι.

      Διαγραφή
    4. Καθόλου δεν μπερδεύτηκα.Εσυ είσαι ενας μικρός καραγκιοζακος και ο Αλέξης σου ένας μικρός φασίστας καθότι αρνείται την πολιτική ανοιχτών συνόρων.Δεν σε είπα βλάκα αλλά κάτι θα ξέρεις για να το λες ο ίδιος.Ελα κάνε μας να γελάσουμε σε παρακολουθούμε όλοι.

      Διαγραφή
  3. Να κερδίσει την εύνοια επιδιώκει, μετά τις γκάφες των νεολαία του και των δικών του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φασιστες,φασιστες....Οσοι κλεινουν τα συνορα ειναι φασιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευτυχως τα εκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον αριστερό κι αν τον πλύνεις, το σαπούνι σου χαλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News