Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήρθε στην Αριδαία - Φωτογραφίες από την ιστορική επίσκεψη

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ιστορική αυτή επίσκεψη

Με αφορμή την τελετή των εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας, οι μνήμες πολλών συμπολιτών μας έφτασαν στην ημέρα που ξεκίνησαν όλα.

Ήταν 15 Σεπτεμβρίου 2005 όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδέχτηκε την πρόταση του τότε Δημάρχου Αριδαίας Χρήστου Μπίνου και επισκέφτηκε την Αριδαία. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής μας, που Πατριάρχης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης, έγινε η θεμελίωση του συγκεκριμένου κτιρίου, από τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Η υποδοχή ήταν εγκάρδια τόσο από τον τότε Δήμαρχο Χρήστο Μπίνο, όσο και από τον απλό κόσμο που κατέκλισε την κεντρική πλατεία της Αριδαίας. Την ίδια μέρα, εκτός από τη θεμελίωση του Πνευματικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου Αριδαίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ιστορική αυτή επίσκεψη: 



















4 σχόλια:

  1. Ένας από τους καλύτερους δημάρχους που υπήρξαν ο κ. Τάκης Μπινος! Ο μόνος που έκανε έργα και όχι μόνο στα λουτρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο μια αραδα. Μπραβο Σταυρο για τη σκεψη σου να μας γυρισεις χρονια πισω. Ειναι αληθεια οτι πρεπει να κραταμε στη μνημη μας το χθες. Ετσι η ιστορια μενει ζωντανη. Ωραιες οι φωτο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ Ο κ.ΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΑΙΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΑΡΑ ΣΩΣΤΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΗΡΘΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΣΟ ΛΥΣΑΛΈΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ. ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. κ. ΤΑΚΗ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑΣ Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποτε τρέχαμε σαν τρένα...σήμερα πάμε με το γαϊδούρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News