Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΣΑΛΟΣ! Σκοπιανός ύψωσε κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας στο πανηγύρι της Κερασιάς (ΦΩΤΟ)

Νωρίτερα, ο Mitrevski και η παρέα του είχαν επισκεφθεί την ψευτο-εκκλησία του ψευτο-ιερέα Τσαρκνιά στην Αριδαία

Στα απόνερα των… Πρεσπών, Σκοπιανός εθνικιστής ύψωσε σε ελληνικό πανηγύρι την ψευδεπίγραφη κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, την ίδια ώρα που η φιλοσκοπιανή ορχήστρα έπαιζε γνωστά αλυτρωτικά τραγούδια.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή στο χωριό Κερασιά Πέλλας, τελευταία μέρα του τριήμερου παραδοσιακού μουσικοχορευτικού φεστιβάλ «Κερασιώτικα», που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος «Αριστοτέλης».

Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις που τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να «καπελώσουν» οι λιγοστοί φιλοσκοπιανοί της περιοχής, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν «Μακεντόνετς» που «καταπιέζονται» από τις Αρχές.

Φέτος και λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, ελάχιστοι Σκοπιανοί πέρασαν τα σύνορα, για να ενισχύσουν το αλυτρωτικό αφήγημα των φιλοσκοπιανών της περιοχής. Ανάμεσα σ’ αυτούς και «φιλοξενούμενοι» του γνωστού αποσχηματισθέντα ιερέα Νικόδημου Τσαρκνιά, οι οποίοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προκλητικοί, υψώνοντας σημαία με την Ήλιο της Βεργίνας, που πρόσφατα απαγορεύτηκε η χρήση της στα Σκόπια στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το προκλητικό περιστατικό καταγράφηκε με κάμερα κινητού και «ανέβηκε» στο προφίλ του Σκοπιανού εθνικιστή με το προφίλ Τoni Makedonski Mitrevski από την πόλη Μοναστήρι. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Mitrevski να κρατάει την σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και να μιλάει για την αγαπημένη του «Μακεδονία», που κατέλαβαν οι Έλληνες, χωρίστηκε στα τρία κλπ.


Νωρίτερα, ο Mitrevski και η παρέα του είχαν επισκεφθεί την ψευτο-εκκλησία του ψευτο-ιερέα Τσαρκνιά στην Αριδαία, ο οποίος αν και έχει αποσχηματιστεί εδώ και δεκαετίες από την Εκκλησία της Ελλάδος, κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας ράσο και συμμετέχοντας σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας.

Παλαιότερα είχε ακουστεί πως η Εκκλησία των Σκοπίων θα τον έχριζε «μητροπολίτη Μακεδονίας του Αιγαίου», ωστόσο η σκέψη αυτή δεν προχώρησε και πολλοί αποδίδουν σε αυτό, επίθεση που είχε εξαπολύσει παλαιότερα κατά των εκεί σχισματικών μητροπολιτών.

Ο Τσαρκνιάς επιχείρησε παλαιότερα να … χριστεί «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στην Βόρεια Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη εθνικιστικών οργανώσεων Σκοπιανών των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας. Με χρήματα από τη σκοπιανή διασπορά ολοκλήρωσε και την ανέγερση της παράνομης εκκλησίας (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) στην Αριδαία, όπου ενίοτε πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.

Ωστόσο η κυβερνητική αλλαγή στα Σκόπια και το τέλος του καθεστώς Γκρούεφσκι, σήμανε και το τέλος των διαύλων επικοινωνίας εθνικιστικών κύκλων με φιλοσκοπιανούς της δυτικής Μακεδονίας.

---
Πηγή: aftodioikisi.gr

14 σχόλια:

  1. Παιδιά δεν τα γράφετε καλά.. Ο σύλλογος και η ορχήστρα δεν φταίνε σε τίποτα έβγαλαν και ανακοίνωση και η ορχήστρα έκοψε κατευθείαν τον χορό μόλις έγινε το σκηνικό και αυτοί εξαφανιστηκαν.. Μην κατηγορείτε κάποιους που δεν ευθύνονται για το περιστατικό.. 5 βλαμμένοι Σκοπιανοί θέλουν να μας κάνουν άνω κάτω και το καταφέρνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι δε πείθουν ρε γκασμά έτσι έγινε αφού δεν ήσουν καν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν η ορχήστρα παίζει μπεγκαιτε γρετσι ο σκοπιανος θα πάρει το θάρρος και θα σου βγάλει την σημαία αλλά εσείς κοιμάσαι όρθιος και όταν τον είδατε κανατε κοκοκο αντί να τον σαπισετε στο ξύλο..δεν πειράζει γίνατε ρεζίλι πανελλήνιος μακεντοτσκι μου

      Διαγραφή
    2. Κάτι τρέχει εκεί. Κερασια Καρυδια, Άγρας, Νησι Παντού σπαρμένοι αλλού λίγοι αλλού περισσότεροι. Εσείς θ αποφασίσετε πως θα "προφυλαχθητε"

      Διαγραφή
    3. Μάθε ελληνικά ρε βόιδι που έχεις και άποψη και έμαθες και τη χρήση εισαγωγικών τρομάρα σου!
      προφυλαχθητε!!! Αγράμματο που υπονοείς και απειλή.

      Διαγραφή
    4. Ο χαρακτηρισμός προς εσένα.η απειλή είσαι εσύ και ο νους σου.τα εισαγωγικά μάλλον δε γνωρίζεις τη χρήση τους. τα βόιδια ξέφυγαν και αντε να τα μαζεψεις

      Διαγραφή
  3. Εγώ πιστεύω στον Σύλλογο και στις δηλώσεις του. Είναι ειλικρινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνεχίστε να παίζετε σκοπιανα τραγούδια στα πανηγύρια σας. Δεν σας φταίνε οι άλλοι μετά. !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τριήμερο παραδοσιακών μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων! Ωραία! Αφού ήταν "παραδοσιακών" γιατί η ορχήστρα έπαιζε σκοπιανικα τραγούδια; Πια είναι η παράδοση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα τώρα έχουμε Νέα Δημοκρατία, όλα είναι κανονικά, δεν υπάρχει θέμα κανένα. Τόση ψευτιά και τόση υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχουν δικιο συλογοσ και ορχηστρα γιατη εκει ειμουνα και εσεισ συνεχειζεται τησ βλακιεσ να λετε ντοπιοσ ειμαι και θα ακουο ντοπια τραγουδεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε μπιρρρρ ε γίδ ολοι ντόποιοι ειμαστε γίδ αλλα μήπως κατάλαβες γίδ τι συζητάμε; μπίρρρρρ γίδ αντε πανε στη στάνη και βόσκα τα γίδια γίδ

      Διαγραφή
  8. Και μερικοί πως χαίρονται όταν ακούν τέτοια τραγούδια Σκοπιανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News