Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Πέλλα: Εκστρατεία ενημέρωσης για την χρήση προστατευτικού κράνους

Δελτίο Τύπου

Με έμφαση τις τουριστικές περιοχές αστυνομικοί ενημερώνουν πολίτες και επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων για την υποχρέωση χορήγησης και χρήσης κράνους Εκστρατεία ενημέρωσης πραγματοποιούν οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής για τη σπουδαιότητα της χρήσης προστατευτικού κράνους από οδηγούς και συνεπιβάτες των δίκυκλων οχημάτων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των συνεπειών από τα τροχαία ατυχήματα ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους πολίτες και οδηγούς των δίκυκλων οχημάτων, υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή τους να φέρουν οι ίδιοι καθώς και οι συνεπιβάτες τους προστατευτικό κράνος.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις τουριστικές περιοχές, με την ενημέρωση και τον έλεγχο των επιχειρήσεων ενοικίασης οχημάτων, σχετικά με την υποχρέωσή τους να εφοδιάζουν με προστατευτικό κράνος τον οδηγό και τον συνεπιβάτη, στους οποίους μισθώνουν τη μοτοσικλέτα ή το μοτοποδήλατο.

Στόχος της εκστρατείας είναι επίσης η ευαισθητοποίηση των οδηγών και η αποτροπή από τη στάθμευση των δικύκλων σε ράμπες και πεζοδρόμια, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση όλων των πεζών και ο σεβασμός στην ελεύθερη πρόσβαση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, μητέρες με καρότσια, άτομα με κινητικές δυσκολίες).

Η ενημερωτική εκστρατεία των αστυνομικών, αναδεικνύει τη χρήση του προστατευτικού κράνους ως έναν από τους βασικότερους κανόνες ασφαλούς οδήγησης, καθώς οι συνέπειες από τη μη χρήση του είναι τις περισσότερες φορές μοιραίες.

2 σχόλια:

  1. Το κρανος δεν ειναι αιτία ατυχηματος.Ενημερωσεις πρέπει να γίνονται για την υπερβολικη ταχύτητα και το αλκοόλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε νέε Διευθυντά της Αστυνομίας. Για να πετύχετε στους στόχους σας πρέπει παράλληλα με την ενημέρωση να κάνετε συνεχείς ελέγχους κι όχι σήμερα έναν και μετά από δυο μήνες τον άλλον.Και προπάντων τώρα στην αρχή επιείκεια. Γιατί ο κόσμος δεν συνήθισε έτσι και ίσως να υπάρξει αντίδραση.Και τέλος εμφάνιση αστυνομικών υπομονή και καλή συμπεριφορά. Δεν είναι εύκολο ένας πολίτης να τρώει κλίση και να λέει ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News