Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Απολυτήριο Λυκείου χωρίς αναγραφή θρησκεύματος από φέτος - Θα αναγράφεται μόνο με δήλωση γονέα

Όσον αφορά το θρήσκευμα δεν θα μπορεί να αναγραφεί στα απολυτήρια αν δεν υπάρχει πρώτα υπεύθυνη δήλωση

Το δικό του στίγμα λίγο πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου θέλησε να αφήσει ο Κώστας Γαβρόγλου στην Παιδεία, καθώς τα απολυτήρια στους μαθητές φέτος θα δοθούν με αλλαγές.

Συγκεκριμένα, στα απολυτήρια δεν θα αναφέρεται το θρήσκευμα, ενώ δίπλα στο επώνυμο του πατέρα θα προστεθεί και αυτό της μητέρας. Οπως υπογραμμίζει η ιστοσελίδα esos.gr, όσον αφορά το θρήσκευμα δεν θα μπορεί να αναγραφεί στα απολυτήρια αν δεν υπάρχει πρώτα υπεύθυνη δήλωση.

Για τα απολυτήρια η υπουργική απόφαση αναφέρει: «Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας».

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Γαβρόγλου μια ανάσα πριν τις εκλογές είχε ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας να εξαιρεθεί από την προεκλογική απαγόρευση προσλήψεων η διαδικασία στο ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών μέχρι και το 2022.

2 σχόλια:

  1. Ναι τώρα θα πάμε σίγουρα 20 χρόνια μπροστά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aντε ρε Ν Δ .που λες '"Πατρις -θρησκεια -οικογενεια "μεθ αυριο ..τι θα κανεις ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News