Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Κυριάκος Δομήνικος Χρυσίδης: Για την Αλμωπία και την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Κυριάκος Δομήνικος Χρυσίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Πράσινους-Αλληλεγγύη

Γεννήθηκε στην Έδεσσα, πήγε σχολείο στην Αλμωπία, και μετά τις σπουδές του στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ξεκίνησε να εργάζεται με έδρα τις Βρυξέλλες στον τομέα της διεθνούς ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με έμφαση στον σχεδιασμό και την αξιολόγηση δημόσιων πολιτικών.

Πρόκειται για τον Κυριάκο Δομήνικο Χρυσίδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή με τους Πράσινους-Αλληλεγγύη. «Οι Πράσινοι-Αλληλεγγύηέχουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για το πως θα πρέπει να λειτουργεί η πολιτεία και η οικονομία∙ δεν είμαστε ενεργοί πολίτες μόνο για την δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και για την προστασία του περιβάλλοντος».

Οι προτεραιότητες που θέτουν οι Πράσινοι-Αλληλεγγύηγια τις Ευρωεκλογές της 26ηςΜαΐου, συνδυάζουν μια δυναμική ολιστική δράση για τη κοινωνία, την οικονομία και περιβάλλον:

• ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: μεταρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για μια πιο δίκαιη αγροτική ανάπτυξη, προώθηση νέων τεχνολογιών και καλών πρακτικώνστη γεωργία, προστασία της υγείας, εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος για τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς, παράλληλα με την προστασία της βιοποικιλότητας

• ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: η πράσινη οικονομία και η πράσινη καινοτομία δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας- μια οικονομία που δουλεύει για όλους και το περιβάλλον

• ΙΣΧΥΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: πιστεύουμε στην ισότητα των φύλων, στηρίζουμε την υιοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την Ευρώπη, θέλουμε μέτρα για την στήριξη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

• ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: βιώσιμες πόλεις με πράσινους χώρους, πρόγραμμα ανακύκλωσης, ασφαλείς ποδηλατοδρόμους και δρόμους, ικανοποιητικούς χώρους στάθμευσης, αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών

• ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας χωρίς να επιβαρυνθούν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, ενεργή συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών στις νέες δομές, προσιτές τιμές στο ρεύμα και την θέρμανση

• ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ: πρόσβαση στη δια βίου εκπαίδευση και τα πολιτιστικά προγράμματα, ενημέρωση για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, έμφαση στη δημόσια υγεία και στον σεβασμό στην κοινωνικά δραστήρια τρίτη ηλικία, προώθηση διαγενεακής αλληλεγγύης και εδυνάμωση των νέων

«Το μέλλον της Ελλάδας συμπορεύεται μ’αυτό της υπόλοιπης Ευρώπης. Καμμία χώρα, πλούσια ή φτωχή, μικρή ή μεγάλη, δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες προκλήσεις,όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, το διεθνές έγκλημα και οι πόλεμοι εμπορίου.

Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από την τολμηρότητα των πολιτικών αποφάσεων για μια οικονομία κοινωνική, πράσινη και καινοτόμα, για μια χώρα που κερδίζει από τον τοπικό πράσινο και γαλάζιο πλούτο μας χωρίς να τον καταστρέφει, για μια κοινωνία που προσφέρει ευκαιρίες σε όσους υπέφεραν από την πολύχρονη οικονομική κρίση και από την επικράτηση των πολιτικών εξασφάλισης των βασικών και των λίγων.

Οι κοινωνικές και πράσινες πολιτικές δεν είναι επιλογή αλλά μονόδρομος!

Στις 26 Μαΐου αποφασίσουμε για μια Ευρώπη που θα δουλέψει για την ενίσχυση όλων των περιφερειών της, μια Ευρώπη που θα ακούει τους νέους και που θα στηρίζει τους αδυνάτους, μια Ευρώπη που θα δίνει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και στον πρωτογενή τομέα, μια Ευρώπη ενωμένη και ισχυρή στο κόσμο για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατόν για τους Ευρωπαίους πολίτες!»

1 σχόλιο:

  1. Σε συγχαίρω Κυριάκο για την επιλογή και την συμμετοχή σου στον αγώνα για μια διαφορετική ανάπτυξη στα νέα δεδομένα της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πραγματικότητας.
    Νιώθω πολύ περήφανος για εσένα γιατί μεγάλωσες εδώ στον τόπο μας και κατάφερες παρά το νεαρό της ηλικίας σου να διεισδύσεις στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και από εκεί μέσα να δίνεις καθημερινά τον αγώνα σου για μια διαφορετική προσέγγιση στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αλλά και στις νέες συνθήκες ισορροπιών και συνύπαρξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια .
    Τα προβλήματα της χώρας μας είναι πολύ μεγάλα και οι νέες ιδέες από φρέσκους ανθρώπους , επιστήμονες και ανθρώπους που έχουν διάθεση να αγωνιστούν τους έχει ανάγκη η πατρίδα μας αλλά και η ίδια η Ευρώπη.
    Γνωρίζω το ήθος του αλλά και την ευρεία επιστημονική του κατάρτιση και οπτική, ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μας για να έχει την στήριξη που του πρέπει γιατί θα είναι τιμή μας να τον έχουμε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
    Κυριάκο σου εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και ελπίζω ο τόπος καταγωγής σου να σε τιμήσει όπως σου αξίζει.

    Κωνσταντίνος Χρυσίδης
    Οικονομολόγος
    Προϊστάμενος Διοικητικού - Οικονομικού
    Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News