Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Νόμπελ Ειρήνης σε Τσίπρα - Ζάεφ ζητούν 33 Ευρωβουλευτές

Πρέπει να ανταμειφθούν για το θάρρος τους, αναφέρουν στην επιστολή τους

Να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης για το 2019 στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ ζητούν, με επιστολή τους στη Νορβηγική Ακαδημία, 33 ευρωβουλευτές από 16 χώρες. Πρέπει να ανταμειφθούν για το θάρρος τους, αναφέρουν στην επιστολή τους.

Να τιμηθούν με το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ζητούν 33 ευρωβουλευτές από 16 χώρες και έξι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι) και με εξαίρεση τους ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πρωτοποριακή συμφωνία (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) επιτυγχάνεται στην περιοχή των Βαλκανίων (…) Η υποψηφιότητά τους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μεταφέρει προς όλους το μήνυμα ότι το θάρρος και η προοδευτική σκέψη πέρα από τα εθνικά σύνορα, θα πρέπει να ανταμειφθούν», αναφέρουν οι 33 ευρωβουλευτές στην επιστολή τους, την οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την επιβράβευση των επιτευγμάτων των δύο Πρωθυπουργών με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2019», τονίζουν. Οι 33 ευρωβουλευτές στηρίζουν έτσι την πρόταση της κατόχου του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2015, Ουιντέντ Μπουχαμάουι, για βράβευση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η επιστολή στη Νορβηγική Επιτροπή είναι μια πρωτοβουλία που πήραν από κοινού ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Κνουτ Φλεκενστάιν, πολιτικό «παιδί» του Βίλλυ Μπραντ. Ο καγκελάριος της Γερμανίας από 1969 ως το 1974, είχε βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1971.

1 σχόλιο:

  1. Και ασφαλως την εξαιρεση αποτελουν οι ευρωβουλευτες της {οπως την αποκαλεις "ακροδεξιας" ..θαρεις και υπαρχει αλλη δεξια ...} διοτι ολοι οι αλλοι ειναι ενα ειδος "κουρκουτας" με μ#λ# κ#νσ# στο κεφαλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News