Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Παρουσίασε την αυτοδιοικητική του πρόταση για την Αλμωπία ο Ν. Παρούτογλου: «Το τρίπτυχό μας είναι ένα: Αποφασιστικότητα, ευθύνη, λογοδοσία»

Διαβάστε παρακάτω τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου

Στην ανακοίνωση των βασικών αρχών της αυτοδιοικητικής πρότασής του για την Αλμωπία, με κατευθυντήριο μήνυμα το «ΈΛΑ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ», παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αριδαίας το απόγευμα της Κυριακής.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, ήταν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Πασόη και συγκεκριμένα οι Κώστας Νικολαΐδης, Τάσος Θεοδωρίδης, Δέσποινα Καλδερεμτζή και Μιχάλης Μπογδάνης. Οι δύο πρώτοι αναμένεται να είναι υποψήφιοι με τον κ. Παρούτογλου.

Διαβάστε παρακάτω τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου:

- Ακούω ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, ακούω δηλαδή το αυτονόητο. Εισπράττω όμως στην αποτύπωση θεωρητικολογία, αδυναμία και ανικανότητα εφαρμόσιμης πολιτικής, πολιτική ουσίας δηλαδή. Πιστεύω ακράδαντα ότι η περιοχή μας είναι γεμάτη από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, υποσχέσεις που οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας. Αυτές οι λύσεις αποτελούν την προσωπική μας πρόκληση να δουλέψουμε συλλογικά για το κοινό καλό όλων μας.

- Είμαι πεπεισμένος πως όταν πιστέψεις σε ανθρώπους και πιστέψουν και αυτοί σε σένα, μπορείς να κάνεις θαύματα. Αυτή τη βασική αρχή προτίθεμαι να ακολουθήσω και πιστέψτε με, είναι αμέτρητες οι ευκαιρίες που μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί.

- Η τέχνη της πολιτικής, είναι η τέχνη του αυτονόητου και πάνω σε αυτό θα πορευτούμε.

- Ο τόπος μας έχει ανάγκη από συναινέσεις με ευρύτερες συμμαχίες, επί τη βάση ενός ισχυρού σχεδίου για τη μετάβαση στην μετά κρίσης εποχή.

- Κεντρικές λέξεις είναι το “έλα”, είναι το “ψηλά”, είναι η “καινοτομία”, είναι η “νέα ιδέα”. “Έλα”, γιατί είναι μια ανοιχτή πρόσκληση, που δίνει τη δυνατότητα και το ερέθισμα για κοινή συμμετοχική δράση, να δουλέψουμε δηλαδή όλοι μαζί για να πετύχουμε το αυτονόητο. Να σχεδιάσουμε δηλαδή την επόμενη μέρα της Αλμωπίας. Για μια Αλμωπία νέα, για μια Αλμωπία ψηλά. “Αλμωπία ψηλά”, γιατί θέλουμε να δούμε την Αλμωπία ψηλά επιτέλους, με έργα υποδομών, με έργα ουσίας, με καινοτομίες και φρέσκιες ιδέες που αποτελούν συνώνυμο της νέας γενιάς, των νέων ανθρώπων, δηλαδή συνώνυμο της προοπτικής.

- Το αίτημα της ανανέωσης προβάλει επιτακτικά όλο και περισσότερο. Γύρω απ’ αυτή, συγκρούονται απόψεις, αντιλήψεις, αλλά κυρίως συγκρούονται γενιές στελεχών. Ενώ όλοι συμφωνούμε για την αναγκαιότητα της ανανέωσης, όλοι αυτοεξαιρούμαστε στο δια ταύτα.

- Στο πρώτο πράγμα που πιστεύουμε είναι η μετάβαση από το “θα κάνουμε”, στο “πάμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε”. H περίοδοι των υποτιθέμενων φωτισμένων, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κανείς δεν κερδίζει μόνος. Η φλυαρία των λαϊκισμών και των υποσχέσεων του “θα”, είναι παρελθόν. Οι παρέες γράφουν ιστορία. Οι συλλογικότητες αλλάζουν τον κόσμο. Αναγκαιότητα είναι λοιπόν, να πιστέψουμε όλοι μας σε κάτι, υπερβαίνοντας διαφορετικές απόψεις, διαφωνίες, ώστε να χτίσουμε το μέλλον της Αλμωπίας.

- Λέμε όχι στα παιχνίδια καρέκλας. Οφείλουμε στην πράξη πλέον να υπερβούμε υποτιθέμενες ιδεολογικές και κομματικές γραμμές, υπερβαίνοντας τους εαυτούς μας. Οι υποκριτικές συγκρούσεις μέσω πολιτικών χαρακωμάτων, αποτελούν για εμάς έννοιες ξεθωριασμένες. Τα παιχνίδια καρέκλας, τα προσπερνάμε με σωρευμένο θυμό και με αποφασιστικότητα σχεδιάζουμε μαζί την επόμενη μέρα.

- Το τρίπτυχό μας είναι ένα: Αποφασιστικότητα, ευθύνη, λογοδοσία. Κάθε απόφαση έχει μία ευθύνη. Είμαι φανατικός υποστηρικτής της αποφασιστικότητας στην άσκηση των καθηκόντων, ειδικά στη χώρα μας όπου η πολυνομοθεσία διαχέει τις ευθύνες.

- Οι αλλαγές οφείλουν να γίνουν από τη βάση. Δεν υπάρχουν αλλαγές από μεσσίες. Δεν πίστεψα ποτέ στις θεωρίες και στα μεγάλα λόγια. Δεν πίστεψα ποτέ σε δόγματα και θεόσταλτους. Πίστεψα όμως και εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα πράγματα αλλάζουν όταν οι τοπικές κοινωνίες κινητοποιούνται συγκροτημένα με στόχους συγκεκριμένους για να αλλάξουν τα πράγματα.

- Το ερώτημα είναι ένα: Ποιο είναι το περιεχόμενο της ανανέωσης. Είναι ένα δύσκολο ζήτημα, αλλά είναι επιβεβλημένο να απαντηθεί. Εμείς το επιχειρούμε συλλογικά μέσα από το κεντρικό προεκλογικό μας μήνυμα. Ενστερνιζόμαστε το καθολικό αίτημα για ανανέωση της πολιτικής ζωής. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αυτοκαταστροφικά. Ο τόπος μας χρειάζεται βοήθεια και την χρειάζεται τώρα. Με νέους ανθρώπους, με νέα φιλοσοφία. Θέλουμε να συμβάλουμε με τα μάτια της νέας γενιάς, στη νέα Αλμωπία που θέλουμε να ξαναχτίσουμε. Μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης, τολμώ και θέτω το ερώτημα: Η ώρα των νέων, αποτελεί μύθο ή αναγκαιότητα.

- Ζητώ την ψήφο των πολιτών της Αλμωπίας, με βασική και θεμελιώδη αρχή την υλοποίηση των αυτονόητων.

- Στις εκλογές αυτές πάμε να χτίσουμε τη νέα Αλμωπία και θέλω δουλειά από όλους. Πόρτα πόρτα, σπίτι σπίτι, χωριό χωριό. Μαζί μπορούμε να το κάνουμε. 




















30 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία Νίκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o pasois den itan??? oute h mpagki???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ. ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ;;; ΜΕ ΤΑΓΚΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. niko kalh epityxia file alla to kainourio pou les den to vlepo pouthena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΠΟΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΗΓΕΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού , εσύ πως νομίζεις περνούσε τα θέματα ο ΜΠΊΝΟΣ :::::::

      Διαγραφή
  6. Μπράβο Νίκο ! Μην ακούς κανένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΑΤΤΩΝ ΑΣΤΕΡΑΣ
    Ο διάττων αστέρας είναι ένα φωτεινό σημείο σαν αστέρας που εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά στο νυχτερινό ουρανό, κινείται με ταχύτητα ανιχνεύσιμη με γυμνό μάτι επί λίγα (συνήθως 1 ή 2) δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται. Στη δημοτική γλώσσα, οι διάττοντες αστέρες ονομάζονται και «πεφτάστερα».

    Στην πραγματικότητα, οι διάττοντες δεν έχουν καμιά συγγένεια με τους «μόνιμους» αστέρες του νυχτερινού ουρανού. Ενώ οι δεύτεροι είναι συνήθως πολύ μεγαλύτεροι από ολόκληρη τη Γη, οι διάττοντες είναι μικροί μετεωροειδείς, μικροί ή μεγαλύτεροι κόκκοι διαστημικής σκόνης, που προέρχονται συνήθως από κομήτες και δεν ξεπερνούν σε διαστάσεις ένα σπυρί ρυζιού!

    Το φαινόμενο του διάττοντος αστέρα παρουσιάζεται όταν οι κόκκοι αυτοί εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τυπικές διαπλανητικές ταχύτητες αρκετών χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Οι ταχύτητες αυτές είναι τέτοιες ώστε η τριβή τους με τον ατμοσφαιρικό αέρα τα θερμαίνει τόσο ώστε:

    Ακτινοβολούν από μόνα τους φως ως πυρακτωμένα σώματα.
    Ιονίζουν τα μόρια και τα άτομα του αέρα σε αυλό διαμέτρου μερικών δεκάδων εκατοστών κατά μήκος της τροχιάς τους και τα ηλεκτρόνια επανασυνδεόμενα στη συνέχεια με τα άτομά τους εκπέμπουν φως. Με τον δεύτερο κυρίως τρόπο αυτά τα «σπυριά ρυζιού» κατορθώνουν να γίνονται ορατά με γυμνό μάτι, παρότι κατά κανόνα εξατμίζονται από τη θερμοκρασία και παύουν να υπάρχουν σε ύψος συνήθως μεγαλύτερο των 50 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.
    Επειδή ο ιονισμός και η επανασύνδεση περιλαμβάνουν επιταχυνόμενα ηλεκτρικά φορτία, οι διάττοντες αστέρες παράγουν ραδιοκύματα που μπορούν να γίνουν αντιληπτά από ραδιοτηλεσκόπια ή ως ραδιοπαράσιτα από ραδιοφωνικούς δέκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τοσα πραγματα αλλαξε ο Συριζα αλλα εσυ εχεις μεινει μαλακας

      Διαγραφή
  8. Ρε παιδιά ο Παρούτογλου ήταν δημοτικός σύμβουλος; δεν τον είδαμε στα δημοτικά συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΧΑΙΡΤΕΤΙΣΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Τσάνταλης δεν ήταν στη συγκέντρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τσανταλης γιατί κρυβόταν και δεν εμφανίστηκε στις φωτογραφίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε παιδια,αυτη η εκδηλωση εμοιαζε περισσοτερο με παρακαθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με τον κοσμο που βλεπω,μαλλον Κε Παρουτογλου,πατε για υποψηφιος δημαρχος Ανατολικης Αλμωπιας,γιατι απο την αλλη πλευρα,την Δυτικη,δεν υπαρχει κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ - ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙς ΦΩΤΟ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ 2 ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ (ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ-ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ) ;;;; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΛΕΙΠΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελικά ο. Πασόης μόνο με την μπαγκη έμεινε. Ούτε η καλδερεμτζη δεν τον ακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΙΚΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΕ 3 ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οχι οχι Νίκο, δεν, ποιος σ εβαλε σ αυτο το λούκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. xa xa xa na ste kala vre paidia mas kanate na gelasoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η απόλυτη ξεφτίλα...Κρίμα, γιατί την προηγούμενη φορά σου δωσα τη ψήφο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το παλιό πασοκ δεν μπορεί να έχει αυτό το προσωπο.Δυστυχώς μέχρι και Χρυσή Αυγή είδαμε.Ότι χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι γλυφτης ειναι αυτος ο χρυσαυγιτης, απαπαπα

      Διαγραφή
  21. εκεινο το παλιο καρφί της αστυνομίας τι κάνει εκει; τραβάει φωτογραφίες; ου να μου χαθείς πρόκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καρφί της αστυνομίας. Έχουμε και τετοιους

      Διαγραφή
  22. ΝΙΚΟ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣ ΣΚΟΝΗ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άντε μπας και δει το Μοναστηράκι άσπρη μέρα γιατί θα βοηθήσει ο Ταγκαλιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News