Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Όταν ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την παραίτησή του (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου του 2009, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου είδε τους Έλληνες να εμπιστεύονται με την ψήφο τους την υπόσχεση που τους έδωσε περί… χρημάτων που υπήρχαν, ο Κώστας Καραμανλής έπαιρνε μια μεγάλη και συνειδησιακά φορτισμένη απόφαση.

Είχαν περάσει 12 1/2 χρόνια από την 21η Μαρτίου του 1997, όταν αναλάμβανε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και 5 1/2 χρόνια από την 7η Μαρτίου του 2004, όταν οι Έλληνες του εμπιστεύονταν την πρωθυπουργία.

Και για τα δυο ορόσημα, ο ανιψιός του Εθνάρχη έγραψε εκείνο το βράδυ τον επίλογο. Με μια δήλωση, στο Ζάππειο, που θύμιζε σε όλους γιατί τον στήριξαν το 2004 και το 2007, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες, ένα εκλογικό μέγεθος που έκτοτε δεν… ξαναπλησίασε τη Νέα Δημοκρατία.

Εκείνο το βράδυ, ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε στο Ζάππειο γνωρίζοντας ότι, αν επιθυμούσε να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κανείς δεν θα μπορούσε να τον κουνήσει. Γιατί κανείς δεν είχε το ειδικό βάρος και το διαμέτρημα, ούτε φυσικά την ειδική σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς.

Ακριβώς γι’ αυτό, επέλεξε να φύγει. Μόνος του. Επειδή έκρινε ότι η σχέση εμπιστοσύνης του με τους πολίτες, υπέστη ρωγμή. Και έτσι το περιέγραψε στη φορτισμένη δήλωσή του. Ανθρώπινα. Όπως άλλωστε είχε πει και μερικές μέρες νωρίτερα, στο Πεδίον του Άρεως… “αυτός είμαι. Και το ξέρετε…”.  

---
Πηγή: ysterografa.gr

2 σχόλια:

  1. δεν θα ξεχασω ποτε το βραδυ των εκλογων κατι βοδια του Πασοκ να χορευουν και να γλεντανε με κλαρινα γιατι.....λεφτα υπαρχουν, μα ποσο ηλιθιος λαος ημαστε; τελικα αυτοι ημαστε αυτοι μας αξιζουν, και αναφερομαι σε ολους τους πολιτικους ανεξερετως, ψευτες χαραμοφαηδες και παρτακηδες, και συ λαε βασανισμενε θα σκιβεις το κεφαλι και θα υπακους, και να μην παραλειψω ευτυχως διαβασα τελευταια οτι η Δουρου μετακομιζει στην Ευρωβουλη....ουφ ανασανα θαρθουν καλυτερες μερες.Φτου σας ξεφτιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News