Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Δήμαρχος Αλμωπίας: «Δεν είναι ανεκτό να περιθωριοποιούμε ανθρώπους από το ιδίωμά τους! Η Ελληνική ψυχή δεν μπορεί να αλλάξει» (ΒΙΝΤΕΟ)

"Η Ελληνική ψυχή που έχετε μέσα σας δεν μπορεί να αλλάξει. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πάνε τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο"

Μία ακόμα πύρινη ομιλία έκανε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος κλήθηκε να βραβεύσει το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» και απευθυνόμενος στους χορευτές τους είπε: «Στηρίξτε αυτό που είστε, δεν αλλάζει. Είστε Γαρεφειώτες, έχετε το ιδίωμα που μιλάτε, δεν θα αλλάξει τίποτα. Η Ελληνική ψυχή που έχετε μέσα σας δεν μπορεί να αλλάξει. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πάνε τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο».

Και συνέχισε: «Παρακολούθησα το τελευταίο διάστημα επιθέσεις σε νέα παιδιά, που στόχο έχουν μόνο την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στον Κώστα Γαρέφη, ο οποίος ήρθε από το Πήλιο για να πολεμήσει στα βουνά της περιοχής μας. Και συνέχισε: «Δεν ανεχόμαστε να περιθωριοποιούμαστε από κανέναν. Αισθανόμαστε περισσότερο Έλληνες από οποιονδήποτε άλλο».

«Ο παππούς μου και η γιαγιά μου δεν μιλούσαν πάντοτε Ελληνικά, μιλούσαν το ιδίωμα, όμως τιμήθηκαν από την Ελληνική πολιτεία. Δεν θα ξεχάσω τον προπάππο μου, που τον τίμησε η Ελληνική πολιτεία, ο Αντιβασιλεύς τότε, με παράσημα για την προσφορά του σε αυτόν τον τόπο, άσχετα αν δεν μιλούσε Ελληνικά. Περάσαμε πολλά, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, κανένας δεν το ξεχνά. Σήμερα δεν είναι επιτρεπτό και ανεκτό να περιθωριοποιούμε ανθρώπους από το ιδίωμά τους», δήλωσε έντονα συγκινημένος ο Δήμαρχος.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία:

4 σχόλια:

  1. ξεκάθαρη δήλωση.Ξεκάθαρες κουβέντες.Μίλα όσο θες το ιδίωμα αυτό.Έχε ελληνική ψυχή και καρδιά.Μερικοί νομίζουν ότι όποιος μιλούσε αυτή τη διάλεκτο είναι σκοπιανός.Ελλάδάρα κι ας μιλάνε το ιδίωμα αυτό. Ελλαδάρα λέμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι διαλεκτος είναι τοπικό ιδίωμα. Αλλά πάντα αυτοί οι πρόγονοι είχαν ελληνική ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σχεδόν συγνώμη πρέπει να ζητήσουν κάποιοι αγράμματοι Νεοέλληνες που σχολιάζαν εκ του πονηρού όσους μιλούσαν αυτό το ιδίωμα.Φαντάσου να φοβάσαι να μιλήσεις τη γλώσσα των παπούδων σου στον τόπο που ζούσες ανα τους αιώνες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News