Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός: «Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο»

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού

Δήλωση για τις φονικές πυρκαγιές που σκόρπισαν το θάνατο και κατέστρεψαν την Αττική έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός κήρυξε τη χώρα σε τριήμερο πένθος και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τίποτα και κανείς δεν θα ξεχαστεί.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
.

10 σχόλια:

  1. Ναι, πενθούμε όλοι... για κάθε ψυχή που έφυγε!
    Σε λίγο θα αρχίσουν "οι αποδώσεις ευθυνών" θα λένε όλοι οι ψηφοθήρες που επιθυμούν να κυβερνήσουν με χορηγούς συμφέροντα κερδοσκόπων. Άραγε θα πει κάποιος τους ότι η συγκεκριμένη περιοχή και τα ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΌ 20 ΧΡΌΝΙΑ; ΄΄Αρα, ως αυθαίρετος οικισμός Δεν θα μπορούσε να έχει υποδομές που να να προλαμβάνουν. Αν συνυπολογήσουμε τα 9-11 μποφόρ, η φωτιά λειτούργησε σαν βόμβα ναπάλμ. Δημιουργώντας και σιφώνια ρεύματος. Συν το μποτιλιάρισμα λόγω παρκαρισμένων αυτοκινήτων λουομένων σε στενά δρομάκια....
    Το ίδιο και στη Μάντρα με τις πλημμύρες: αυθαίρετα που νομιμοποιήθηκαν και μπαζωμένα ρέματα! Και δένδρα που να κρατήσουν νερό καμμένα για οικοπεδοποίηση! Πόσα θύματα ακόμη; Πόση υποκρισία και πόση νομιμοποιημένη αισχροκέρδεια (που αφού νομιμοποιείται, μετονομάζεται σε επιχειρηματικότητα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπως και στην Αριδαία, νομιμοποιηθηκαν αυθαίρετα μοιράστηκαν οικόπεδα και κανείς δεν λογοδότησε, ας τολμήσει κάποιος.... γύρω μας ζούνε τα λαμόγια

      Διαγραφή
    2. Έτσι
      Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι.

      Διαγραφή
  2. με ποιές κυβερνήσεις δώθηκαν άδειες σε αυθαίρετα? ποιοί διόρισαν κόσμο στις πολεοδομίες? ποιοί έδιναν δάνεια χωρίς λόγο? ας ψάξουμε στις προηγούμενες κυβερνήσεις που θέλουν πάλι τη ψήφο μας....αλλά τι να πεις? ο έλληνας ζει στο ψέμα...ο συριζα φταίει για όλα -και δώστου γέλιο ο πλανήτης μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό κατάλαβες 9:03; Και οι νυν και οι πρώην που ακολουθούν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Άρα ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, αλλά και όσοι σύμμαχοι και υποστηρικτές των ΙΔΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ, ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6.19
    ειναι κα ετσι τα πραγματα κ συμφωνω κ εγω μαζι σου.
    αλλα για πεσμου για να καταλαβω,ποιες ακριβως υποδομες υπαρχουν ,σε μη αυθαιρετους οικοισμους που να μπορουν ν α σταματησουν τη βομβα ναπαλμ οπως λες.μηπως ειναι πιο απλα τα πραγματα για να σωθουν ζωες σε τετοιες καταστασεις?λεω μηπως μια εγκαιρη εκενωση θα εχε σωση ανθρωπους πολλους αυτη τη στιγμη,ενω τωρα δεν ζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν τα χρήματα που υπάρχουν στο προϋπολογισμό ενός κράτους μιας περιφέρειας και ενός δήμου για πολιτική προστασία δηλαδή φυσικές καταστροφές σπαταλούνται σε διάφορες μικροαναγκες κάπου θα υπάρξουν κ τα ανάλογα ατυχήματα.πχ Μανδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκκένωση σε αυθαίρετο οικισμό, με αδιέξοδα, στενούς δρόμους και μποτιλιαρισμένους από αυτοκίνητα δρόμους; Μόνο από αέρος θα μπορούσε να γίνει και με την προϋπόθεση ότι όλα τα εναέρια θα τους έπαιρναν ταυτόχρονα...Τι δεν καταλαβαίνεις;Ούτε τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να φτάσουν! Συνυπολογίζοντας την ταχύτητα του ανέμου και την κατεύθυνσή του. Σε ένα τέταρτο η φωτιά ήταν στη θάλασσα! Πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος σε χρόνο δευτερολέπτων! Η Μαραθώνος είναι δρόμος φαρδύς, σαν την εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Ή για όσους δεν έχουν εικόνα από αυτούς τους δρόμους, φανταστείτε τη διπλάσια σε πλάτος από το νέο δρόμο που έρχεται Αριδαία από Θεσσαλονίκη. Δηλαδή,αν τη λογίσουμε σαν αντιπυρική δικλείδα, από τις πλατύτερες αντιπυρικές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος.. Η Μαραθώνος είναι Λεοφώρος ταχείας κυκλοφορίας. Όσο για τα άλλα που αναφέρεις.. ναι, παντού αυθαιρεσίες. Γι αυτό ανέφερα και τη Μάντρα. Αλλά όλες αυτές οι αυθαιρεσίες, όταν χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα(!)για να κατηγορηθούν οι νυν ή πρώην και μόνο, τότε δεν έχουμε σωτηρία. Γιατί ποντάρουν οι πολιτικοί και η πολιτική αυτών των σκοπιμοτήτων και στη δική σου μυωπική και οπαδική συνείδηση. Που "θυμάται" και "ξεχνά" αναλόγως ...σε τι θέση εξουσίας είναι. Παριστάνοντας ότι αυτά που γίνονται, συμβαίνουν τώρα και δεν έχουν ρίζες χρόνων. Είναι "παιδιά" της ΙΔΙΑΣ πολιτικής κουλτούρας. Τα ονόματα αλλάζουν μόνο! Και εύχομαι να μη ζήσεις ποτέ εμπειρία φωτιάς και νερού να σε κυνηγούν. Κανένας, μακάρι, να μη το ζήσει. Πόσα δάση οικοπεδοποιήθηκαν, για παράδειγμα; Αυτό σημαίνει λιγότερα δέντρα να συγκρατούν νερά, να μη γεμίζουν οι υδροφόροι ορίζοντες μέσω των ριζών, να επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα, να δημιουργούνται συνεχώς φαύλοι κύκλοι καταστροφών ανθρωπογενώς. Σε ανθρώπους, πόλεις, χωριά, καλλιέργειες ... Μεγάλη κουβέντα, που αρχίζει και καταλήγει στο Κέρδος της επιχειρηματικότητας, που επιτρέπει και κανιβαλλισμό!Αρκεί να γίνει χορηγός... Αυτό που θεωρείται φυσιολογικό(!) να επιδιώκεται πάσει θυσία, αλλά υποκριτικά κανείς δεν το αναφέρει, ως αφετηρία όλων των πολιτικών εφαρμογών αυτής της... σύγχρονης ανάπτυξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε βουλευτα ηδη επρεπε να παρατηθει ο Σκουρλετης, και αντε ο ιδιος ειναι ιδιος με το χθες, ο Τσιπρας ακομη τον κραταει; σε ποια πολιτισμενη χωρα δεν θα ειχε φυγει; αλλαξτε επομενως λιγο την γαμημενη νοοτροπια των χθεσινων σκυλιων που κυβερνουσαν, κριμα που το λεω και σας ψηφισα αλλα ειστε μια απ τα ιδια, ολοι μα ολοι γουρουνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτρέψτε μου να επανέλθω. Σε συνέχεια των σχολίων μου στις 6:19, 10:33, και 2:23. Τα αναφέρω γιατί είμαι το ίδιο πρόσωπο και για τον ειρμό σκέψης.
    Σε απάντηση του 8:25: τι να την κάνω την παραίτηση προσώπου, όταν η εφαρμοσμένη πολιτική και οι στόχοι κατεύθυνσης είναι η ρίζα των περισσότερων προβλημάτων; Άντε και παραιτήθηκε! Και; Για να εκτονωθεί πλασματικά η αναζήτηση ευθύνης; "τα χθεσινά σκυλιά" που αναφέρεις έχουν τεράστια ευθύνη για τη δημιουργία της αρπαχτής, της αυθαιρεσίας και της εξυπηρέτησης κομματικών τους επιδιώξεων. ΝΑΙ. Όμως, όταν θέλεις να κυβερνάς στα ίδια πατήματα, με τις ίδιες λογικές πολιτικής και εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα ίδια συμφέροντα, δεν είσαι τουλάχιστον συνένοχος που τα ανέχεσαι; Στους σημερινούς αναφέρομαι τώρα.
    Παράδειγμα, στην περιοχή μας: όλος ο δρόμος Αριδαίας-Εξαπλατάνου ήταν με πλατάνια. ΠΛΑΤΑΝΙΑ! Που σημαίνει ΝΕΡΟ! Που σημαίνει συνεχή ανατροφοδότηση υδροφόρου ορίζοντα, θερμοκρασίες διαφορετικές, αλλά και ασπίδα για τυχόν φωτιές. Γιατί το πλατάνι, ως υδρόφιλο, δεν καίγεται εύκολα και γρήγορα, δεν επιτρέπει το μικροκλίμα της περιοχής να αναπτύξει επικίνδυνες ξηρασίες και είναι δείκτης καθαρισμού ατμόσφαιρας. Γιατί με τα ρεύματα αέρα, σε ανέμους βοηθά στην απομάκρυνση ρύπων τοξικών (βλ λιπάσματα, ψεκασμοί..). Για να μην αναφέρω το αισθητικό μέρος. Τα έκοψαν(!!!) οι δημοτικές αρχές, πριν 30, ίσως λίγο περισσότερο χρόνια. Και όοολη εκείνη η διαδρομή γέμισε κτίσματα! Μέσα σε 30 χρόνια εξαφανίστηκε, σχεδόν το ποτάμι του Εξαπλατάνου και μίκρυνε κατά πολύ η κοίτη του ποταμού στην Αριδαία. Συν την υπεράντληση νερού για πότισμα... ΄Ετσι το νερό δεν προλαβαίνει να ανανεωθεί. Συνυπολογείστε και την τσιμεντοποίηση, που σπαταλά νερό βροχής, π.χ γιατί δεν υπάρχει τρόπος απορροφηθεί από το χώμα. Έτσι ενισχύονται και τα φαινόμενα πλημμυρών. Σαθρό το χώμα, λογω μη συνοχής από την έλλειψη δένδρων, ξεραίνεται, σπάει, γίνεται μέσω πλημμύρας, κατολισθήσεων αλλά και λειψυδρίας.
    Άλλο παράδειγμα, εδώ που μένω (σε πόλη); Στα όρια της περιοχής που μένων υπάρχει ρέμα. Δίπλα υπήρχε, πριν 6-7 χρόνια (εγώ μένω 25)ένας λοφίσκος με δέντρα, κυρίως αγριοελιές και πλατάνια. Σε μια νύχτα-κυριολεκτώ- τοποθετήθηκε ένα εκκλησάκι σε μια άκρη του. Σε ένα μήνα είχε ισοπεδωθεί ο λόφος και σε μερικούς μήνους χτίστηκε μια τεράστια εκκλησία! Σημειωτέον, στη γειτονιά έχει άλλες 3 εκκλησίες! Όσοι από εμάς διαμαρτυρηθήκαμε, σχεδόν μας αφόρισε η επισκοπή, ως άθεους. Και είχαμε απέναντί μας και τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια και τον Νομάρχη και τον τότε υπουργό...Με απειλές, μηνύσεις και...Στον κόσμο που απευθυνθήκαμε, δυστυχώς, πολλοία από αυτούς το είδαν ως ευκαιρία να καταστήσουν αυθαίρετά τους νόμιμα και να γίνουν ειδοδηματίες... Καταλαβαίνετε; Και θα είναι οι ίδιοι που θα φωνάζουν, που είναι το κράτος όταν θα πλυμμηρίσουν.. γιατί θα γίνει και αυτό ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News