Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Πού το πάει ο Αλέξης με τη γραβάτα;

Δριμείες επικρίσεις από την αντιπόλιτευση

Η σπουδή που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελεί του για τη «φιέστα της γραβάτας» την Παρασκευή το απόγευμα στο Ζάππειο, μαρτυρά μάλλον ότι, το επικοινωνιακό πανηγύρι είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων. Μόνο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, κάποιου κωλύματος ή και ανατροπής στο Eurogroup θα ματαιωνόταν.

Υπ' αυτή την έννοια, μικρή σημασία έχει το εάν η κατάληξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν καλή, μέτρια ή και κακή για την Ελλάδα. Ακολουθώντας την κλασική τακτική του ταχυδακτυλουργού που αποσπά την προσοχή του κοινού με κάποιο τρικ, ο πρωθυπουργός έκανε την Ελλάδα -και όσους μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο- να εστιάσει την προσοχή της σε ένα κομμάτι κόκκινο πανί που κρέμασε και ξεκρέμασε από το λαιμό του. Λες και όλα έγιναν, όχι για την υποτιθέμενη «έξοδο από τα Μνημόνια», αλλά για να καταδεχτεί να φορέσει γραβάτα ο κατά τα άλλα ασυμβίβαστος και ανυπότακτος Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, οι μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Ελλάδας, οι αναπόφευκτες περικοπές που θα πλήξουν τον ελληνικό λαό με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι ουσιαστικοί όροι της μετα-μνημονιακής εποπτείας κ.λπ. παραγκωνίστηκαν στο σόου της γραβάτας. Με τη θεατρική, δε, είσοδο και έξοδό του στη σκηνή, ο Αλέξης Τσίπρας έμοιαζε να απολαμβάνει κάθε στιγμή αυτής της φαντασμαγορικής επίδειξης λαϊκισμού -ιδιαίτερα με το γκραν φινάλε, με το αποφασιστικό λύσιμο του χαλινού της, ήδη περιβόητης, κόκκινης γραβάτας. Τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα όσων ενθουσιάστηκαν με το μονόπρακτο της γραβάτας, όπως εξυπακούεται, σκεπάζουν τις κραυγές οργής μεγάλου μέρους των Ελλήνων που θεωρούν απαράδεκτη και εθνικά ολέθρια τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Οι μεγαλοστομίες, η ηρωική και επική συνθηματολογία στην ομιλία του πρωθυπουργού, ήταν ένα στοιχείο μάλλον αναμενόμενο με βάση τον χαρακτήρα της εκδήλωσης. Διότι, πιθανότατα η παράσταση με τη γραβάτα ήταν το προοίμιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας, της προσωπολατρίας, με επίκεντρο φυσικά τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα. Τα «ακραία επικοινωνιακά φαινόμενα» αναμένεται να ενταθούν το προσεχές διάστημα. Ίσως δηλαδή με τη γραβάτα του ο πρωθυπουργός να κήρυξε άτυπα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, τη διάρκεια του οποίου μόνο ο ίδιος γνωρίζει επί του παρόντος.

Ο Πάνος Καμμένος συμπρωταγωνιστής

Σε μια εμφανή προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις περί βαθιάς κρίσης στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ. η οποία μοιραία μεταδίδεται και στον κυβερνητικό συνεταιρισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε πλήθος αναφορών στη συνεργασία, τόσο των δύο παρατάξεων, όσο -και κυρίως- στη αιώνια πίστη που συνδέει τους δύο αρχηγούς, Τσίπρα και Καμμένο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του κ. Καμμένου, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο και σε μια έξαρση αφοσίωσης αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σαν «έναν έντιμο και άξιο πρωθυπουργό, τον καλύτερο πρωθυπουργό που έχει περάσει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η φαιδρή εικόνα του κ. Τσίπρα, με τη γραβάτα-δώρο του κ. Ζάεφ δεν επιτρέπει κανένα σχόλιο για τα ψέματα που τη συνόδευσαν. Μέχρι εδώ, όμως. Οι Έλληνες δεν έχουν πάθει ανοσία στην ανοησία. Και προσβάλλονται όταν στη θέση του Πρωθυπουργού τους αντικρίζουν, δυστυχώς, έναν αδίστακτο υποκριτή, επικεφαλής ενός κυνικού θιάσου. Το βεστιάριο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλούσιο και μπορούν να μεταμφιέζονται όπως θέλουν. Αλλά οι θεατές έφυγαν. Μόνο ντροπή και χλεύη αξίζει σε αυτή τη θλιβερή φαρσοκωμωδία που κυβέρνησε τη χώρα. Ευτυχώς φτάνει στο τέλος της».

Νίκος Ανδρουλάκης, (ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής): «Η επικοινωνιακά γραφική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα σε μια υποδεέστερη συμφωνία για το χρέος, σε σχέση με το 2012, αποκαλύπτει το πολιτικό του αδιέξοδο».

- Θανάσης Θεοχαρόπουλος (πρόεδρος ΔΗΜΑΡ): «Το σημερινό άνευ προηγουμένου κυβερνητικό σόου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα περιείχε όλα: Διχαστικός πολωτικός λόγος, πανηγυρισμοί και θριαμβολογίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου 'η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες' που συνοδεύονταν από μία εσωστρεφή ρητορική για τους 'τεχνοκράτες ξένους'. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε διαρκή λιτότητα για όλα τα επόμενα χρόνια και τριμηνιαία εποπτεία από τους 'ξένους'. Έχει και η κοροϊδία τα όρια της!

Είχαμε δε και αναφορές του κ. Τσίπρα για έντιμη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που λοιδωρήθηκε από τις παλιές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος. Προφανώς κατατάσσει τον κ. Καμμένο στις νέες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος. Ο κυβερνητικός εταίρος δεν άργησε παρά μόνο λίγα λεπτά για να επιβεβαιώσει τον πρωθυπουργό, χωρίζοντας τους Έλληνες 'σε πραγματικούς πατριώτες και μη' και μιλώντας για 'μαύρο μέτωπο της πολιτικής'. Επρόκειτο για βαθιά διχαστικό λόγο που έρχεται από το παρελθόν, αποτελεί αιτία της κρίσης και είναι μακριά από τις ανάγκες του σήμερα για εθνική συνεννόηση.

Τελικά η σημερινή δεν ήταν μια απλή φιέστα, αλλά ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη για το γεγονός ότι η κρίση είναι βαθιά, όχι μόνο οικονομική αλλά κυρίως κοινωνική και πολιτισμική και ότι η έξοδος από αυτήν δεν είναι μία εύκολη υπόθεση καθώς απαιτεί όχι μόνο πολιτική αλλαγή αλλά και ρήξεις με κατεστημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές».

9 σχόλια:

  1. Άρθρο του Πρώτου Θέματος...!! Χαχαχα..!! Ξύδι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μόνος πρωθυπουργός που δεν ήταν από τζάκι.Ο μόνος που δεν ευθυνεται για το χάλι της πατρίδας μας...Δεν ειμαι συριζα δεμε νοιάζει ο Σηφάκης...αλλά πρέπει να σταματήσει η καραμέλα του καφενείου για όλα φταίει ο Τσίπρας ..αυτά ειναι γιατί έτσι βολεύονται κάποιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βλέπω πάλι τη ΝΔ αντιπολίτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού το πάει?
    Εκεί που προσπάθησε να το πάει ο Σαμαράς το 12 όταν του υποσχέθηκαν τα ίδια για το χρέος, αλλά στο τέλος δεν του τα έδωσαν.
    Ο Πρωθυπουργός που έσωσε ότι μπορούσε από ένα καράνι που βούλιαζε. Ούτε μάγος ούτε σωτήρας. Ένας τίμιος πολιτικός ( ΠΑΡΆ ΤΑ ΛΆΘΗ ΚΑΙ ΤΙς ΑΠΟΤΥΧΊΕΣ) που αν μη τι άλλο ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αρχιγαρα ο μικρος, εχουν χασει τη μπαλα η δεξιουληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το σχόλιό σου μάλλον πρέπει να είσαι μικρούλης (ηλικιακά) και Παοκτζής

      Διαγραφή
    2. αδελφε με κουφανες, Παοκτσης ειμαι αλλα μικρουλης δεν θα τολεγα (36), παντως για να ξερεις μεχρι πριν καιρο ημουν και δεξιουλης, μιλαμε για τουλαχιστον τριαντα χρονια, πλεον......αντε για, τελος στην πουτανα την Αθηνα, πολεμος στον ΠΑΟΚ;...δεν ΞΕΧΝΑΜΕ και ειμαστε πολλοι.

      Διαγραφή
  7. Αν ξέρατε τα λαθη πόσα στοίχησαν στο κράτος και πόσο θα στοιχίσουν τώρα θα μιλούσατε διαφορετικά. ΜΌΝΟ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News