Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Έρχονται τα πάνω-κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης

Διαβάστε λεπτομέρειες

Πολύ μεγάλες είναι αλλαγές που έρχονται για την διαδικασία απόκτησης και ανανέωσης διπλωμάτων, με στόχο τη δημιουργία ενός αξιόπιστου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος με αξιοποίηση της τεχνολογίας και την καθιέρωση αδιάβλητων διαδικασιών.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή «Διαδρομιστές» όσοι θέλουν να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης ή να το ανανεώσουν θα πρέπει πλέον να περνούν τις ανανεωμένες θεωρητικές εξετάσεις καθώς και διαδικασίες προσόντων και συμπεριφοράς. Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη οι εξετάσεις θα διεξάγονται σε δύο στάδια και σε διαφορετικές ημέρες.

«Στο πρώτο στάδιο εξετάζονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες στην οδήγηση, δηλαδή η πορεία κι εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς, μπαίνουμε στο δεύτερο στάδιο για να γίνουν οι απαιτούμενες ειδικές διαδικασίες, σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες¨σημείωσε και πρόσθεσε: “Θα υπάρχει μία αυξημένη εποπτεία και αξιολόγηση των εξεταστών και εκπαιδευτών κατά τη διαδικασία δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς. Δηλαδή, η θεωρητική εξέταση και η δοκιμασία των προσόντων για μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο και θα καταγράφεται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Το υλικό της δοκιμασίας θα εποπτεύεται αυστηρά, θα κρατείται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και σε κάθε όχημα θα υπάρχει ειδική συσκευή στην οποία θα καταγράφεται το τι γίνεται κατά τη διαδικασία της εξέτασης. Το ίδιο θα συμβαίνει και κατά τη θεωρητική εξέταση των υποψηφίων», ανέφερε.

Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη θα παταχθεί κάθε φαινόμενο διαφθοράς και χρηματισμού , ενώ ο υποψήφιος δεν θα μπορεί να δώσει εξετάσεις με το ίδιο αυτοκίνητο στο οποίο έκανε τα μαθήματα.

Παράλληλα, τόνισε ότι για τα επαγγελματικά οχήματα υπογράμμισε ότι είναι επείγον να αλλάξει και ο τρόπος έκδοσης και ανανέωσής τους.

«Κάνουμε μια ριζική αναμόρφωση και στις εκδόσεις - παρατάσεις των επαγγελματικών διπλωμάτων όχι μόνο για λόγους διαφάνειας, αλλά κυρίως για λόγους ασφάλειας. Οι επαγγελματίες οδηγοί πρέπει να είναι πραγματικά ικανοί».

Μεταξύ των άλλων ο νέος νόμος θα προβλέπει και την «συνοδευόμενη οδήγηση»,  ενώ η διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 21 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News