Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Βίντεο ντοκουμέντο: Όταν ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε για τους κινδύνους στο Αιγαίο

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο νεκρός χειριστής του Μιράζ 2000 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου.

Ο νεκρός σμηναγός είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυχας Μάχης, είχε εμφανιστεί στο σχετικό ρεπορτάζ και είχε αναφέρει τι κάνουν σε περίπτωση συναγερμού οι πιλότοι, για τους κινδύνους που εμπερικλείει η αποστολή τους και τις οδηγίες που λαμβάνουν.

«Οταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον έτερο πιλότο του Μιράζ 2000.

Μάλιστα, στο βίντεο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος δηλώνει: «Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

5 σχόλια:

  1. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωρίσει κάποιος τις αποδοχές του; Γενικά των πιλότων της ΠΑ; Για να τις συγκρίνουμε με των κηφήνων του δημόσιου τομέα, με των άχρηστων μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία κλπ, κλπ. Δεν πιάνω στο στόμα μου ούτε θέλω να γράψω το όνομα των ακατονόμαστων με τα 7.500,00€.
    Τιμή και δόξα στο χαμένο ήρωα και κουράγιο στην οικογένειά του. Εμείς είμαστε περήφανοι για τους πιλότους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νομιζεις οτι νοιαζοντε οι μουσχαροι που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια; χαραμοφαηδες οι ιδιοι και οι βολεμενοι κηφηνες του δημοσιου, ουτε μια τριχα απ τα αρχιδια αυτων των ηρωων δεν ειναι, κλαψουριζουν ψευτικα και κανουν πως νοιαζοντε, φωτια και τσεκουρι.Τιμη στους ηρωες των αιθερων.ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

      Διαγραφή
  3. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!Τιμη και Δόξα η ΘΥΣΙΑ για την Πατρίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του αντρειωμένου ο θανατος
    Θάνατος δεν λογαται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News