Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Είναι επίσημο! Το αεροδρόμιο των Σκοπίων παύει να ονομάζεται «Μέγας Αλέξανδρος»

Η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των υπαρχουσών 19 πινακίδων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου από την 6η Φεβρουαρίου για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και του αυτοκινητόδρομου της χώρας, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία».

Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της δημόσιας εταιρείας διαχείρισης του οδικού δικτύου της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κιτάνοφ, με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των υπαρχουσών 19 πινακίδων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, στις οποίες αυτός φέρει την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδόνας», και στην τοποθέτηση νέων με την ονομασία «Φιλία».

Σε ανάλογες ενέργειες αναμένεται να προχωρήσει άμεσα και η διοίκηση της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, καθώς με τη δημοσίευση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου της ΠΓΔΜ,το αεροδρόμιο των Σκοπίων, από «Μέγας Αλέξανδρος», όπως ονομάζεται από το 2006, μετονομάζεται πλέον σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Τη μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στις 24 Ιανουαρίου, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

5 σχόλια:

  1. Καί...Αν πάρουν το όνομα, άνετα τα επαναφέρουν και μας λενε εμάς, μέσω του Μπουτάρη, αλλάξτε τώρα κι εσείς το αεροδρόμιο βγάλτε τον Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη και τέτοια. Ε ρε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τι εξυπηρετείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλαξε ο Μανολιος...και δεν θα νιωθουν Μακεδονες πλεον.Οταν θα κατεβαινουν στο αεροδρομιο τους οι ξενοι θα λενε οτι βρισκονται στις βρυξελες για παραδειγμα.Αλλα επειδη ο Μπουταριτσκωφ θα τους ξεναγει θα καταλαβουν οτι τελικα τα Σκοπια ειναι κατι που δεν εχει σχεση με την Μακεδονια.Μαλιστα βλεποντας τα γυψινα αγαλματα θα μπερδευονται και θα λενε οτι ηρθαμε στην Ντισνευλαντ της ευρωπης.ΡΕ ΑΙ ΣΕ ΟΙΚΤΙΡΩ ΠΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αλλάζουν γιατί οι τουρίστες νόμιζαν ότι είναι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλλαζω ταμπελα, μου δινεις το ονομα που θελω..(και θελεις, σαν γνησιος προδοτης). διαπραγματευτής απο τα L..L

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι προδότες οι πολιτικοί μας....ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News