Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

VW Golf με κατανάλωση 3 ευρώ ανά 100 χλμ

Ο κινητήρας λειτουργεί κατά προτεραιότητα με φυσικό αέριο κίνησης

Ξεκίνησε στη χώρα μας η διάθεση του ανανεωμένου VW Golf TGI με φυσικό αέριο, το οποίο ξεχωρίζει με το πολύ χαμηλό κόστος κατανάλωσής του που ανέρχεται σε μόλις 3 ευρώ/100 χλμ.

Η νέα, οικονομική και οικολογική έκδοση του VW Golf χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης/φυσικό αέριο) 1.4 TGI, ο οποίος αποδίδει 110 άλογα ισχύος και 200 Nm ροπής, παρέχοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 10,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας λειτουργεί κατά προτεραιότητα με φυσικό αέριο κίνησης το οποίο αποθηκεύεται υπό συνθήκες υψηλής πίεσης σε δύο φιάλες φυσικού αερίου CNG χωρητικότητας 7,5 κιλών η κάθε μία (σύνολο 15 κιλά), ενώ το ρεζερβουάρ βενζίνης διατηρείται στα 50 λίτρα.

Η μέση κατανάλωση με φυσικό αέριο είναι μόλις 3,5 κιλά φυσικού αερίου/100 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι με βάση την τωρινή τιμή του CNG στο πρατήριο (0,869 ευρώ/κιλό), το κόστος είναι μόνο 3,0 ευρώ/100 χλμ. Παράλληλα, ο συνδυασμός του φυσικού αερίου και της βενζίνης παρέχει στο VW Golf 1.4 TGI αυτονομία η οποία ξεπερνά τα 1.300 χιλιόμετρα και με τα δύο καύσιμα.

Η VW προσφέρει το Golf TGI αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα και με επιλογή για 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο, DSG διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Οι τιμές ξεκινούν από τα 21.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News