Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Μια μοναδική εμπειρία: Το Πλανητάριο στην Αριδαία και στην Έδεσσα! Μόνο για σήμερα στην πόλη μας!

Ανακοίνωση

Ο Παιδικός Σταθμός & το ΚΔΑΠ Passa Tempo διοργανώνει προβολές με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarium On The Go

την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στην Αριδαία (στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου)

& την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στην Έδεσσα (στους Μικρούς Καταρράκτες ή σε περίπτωση κακοκαιρίας στο κλειστό γυμναστήριο Έδεσσας)

Το πρωί από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 οι προβολές θα γίνονται μόνο για σχολεία κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στα τηλέφωνα: Κων/νος Σακκάς 6972208032, Χρήστος Σακκάς 6979116676

Παράλληλα με τις προβολές, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ. Μετά το μεσημέρι οι προβολές θα γίνονται για το κοινό.

Πρόγραμμα Προβολών
Γενική είσοδος € 4,00

10:00 προβολή για σχολεία
10:40 προβολή για σχολεία
11:20 προβολή για σχολεία
12:00 προβολή για σχολεία
12:40 προβολή για σχολεία
13:20 προβολή για σχολεία Διάλειμμα
15:30 Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka ‘Hina
16:10 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
16:50 Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka ‘Hina
17:30 Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα
18:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος- Kaluoka ‘Hina
18:40 Αποχαιρετώντας το Cassini - Εξερευνώντας τον Κρόνο
19:10 Από Τη Γη Στο Σύμπαν 19:50 Ακτινογραφώντας το Σύμπαν

Οι περιγραφές και τα τρέιλερ των ταινιών θόλου εδώ: www.planetariumotg.gr/productions

Οι πλανηταριακές παραστάσεις που θα προβληθούν είναι:

1) Από τη Γη στο Σύμπαν Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

2) Ο Μαγεμένος Ύφαλος - Kaluoka 'Hina (Προτείνεται για Ηλικίες 5+) Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους... ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

3) Αποχαιρετώντας το Cassini Μετά από 20 χρόνια στο διάστημα, η διαστημοσυσκευή Cassini ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθήστε το συναρπαστικό ταξίδι του Cassini, μάθετε για το περιβάλλον του Κρόνου και ανακαλύψτε τους μοναδικούς του δορυφόρους.

4) Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα Η παράσταση ξεκινά με την πρώτη εποχή της διαστημικής εξερεύνησης και τις ιστορικές αποστολές “Απόλλων”. Βλέπουμε τι μας έμαθε η εποχή των σεληνιακών οχημάτων και διαστημόπλοιων για την προέλευση της Σελήνης, τη σύνθεση, τη δομή και την προσβασιμότητα των πρώτων υλών στην επιφάνειά της. Το κοινό, μέσα στο εντυπωσιακό περιβάλλον του πλανηταρίου, βιώνει μία επιτυχημένη εκτόξευση, προσσελήνωση, ανάπτυξη και κίνηση ενός σεληνιακού οχήματος.

5) Ακτινογραφώντας το Σύμπαν

Οι εικόνες που βλέπουμε με τα μάτια μας δεν αποδίδουν ολόκληρη την πραγματικότητα. Το φως περιλαμβάνει αόρατες από εμάς ακτινοβολίες οι οποίες παρατηρούνται με ειδικά επιστημονικά όργανα και τηλεσκόπια. Η παράσταση πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή περιήγηση στα βίαια φαινόμενα του Σύμπαντος (άστρα νετρονίων, υπερκαινοφανείς αστέρες, μελανές οπές, ενεργοί γαλαξίες κτλ), όπως αυτά αποκαλύπτονται από τις παρατηρήσεις των τροχιακών τηλεσκοπίων ειδικά σχεδιασμένων να καταγράφουν τις ακτινοβολίες Χ και γ.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο ΚΔΑΠ Passa Tempo στο τηλ. 2381022280. Τα εισιτήρια των κρατήσεων μπορείτε να τα προμηθεύεστε τις ημέρες των εκδηλώσεων τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της εκάστοτε προβολής.

Όσοι έχετε προμηθευτεί εισιτήρια πρέπει να βρίσκεστε στο πλανητάριο τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την έναρξη της εκάστοτε παράστασης. Οι προβολές αρχίζουν ακριβώς στην ώρα τους και δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξη της προβολής.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360◦), σε έναν σταθερό συναρμολογούμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News