Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη με βαριές κουβέντες: «Να τον χαίρεστε τον αντιπρόεδρό σας που σας έλεγε λαϊκιστή και νεόπλουτο»

«Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν είχε κάνει πριν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Σφοδρή και σε όλα τα μέτωπα επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη! Έτσι... κύλησε η ομιλία που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Βουλή. Για αρκετή ώρα στο... περιθώριο ο προϋπολογισμός.

«Είναι η πρώτη φορά στα 8 χρόνια που ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο». Αυτό τόνισε αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε με φουλ διάθεση… ειρωνίας για μια ατάκα που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως την είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, με τον πρωθυπουργό όμως να τον διαψεύδει και να κάνει λόγο για ψεύτικα αποφθέγματα και… σκίτσα του Αρκά!

«Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν είχε κάνει πριν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Και σήμερα που αυτές οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια και αποδίδουν καρπούς, η Ελλάδα έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα στη διεθνή κοινή γνώμη από αυτή που μας αφήσατε εσείς περίπου τρία χρόνια πριν. Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία, με ανεργία κοντά στο 27%, με μηδενική αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους, αλλά και στις διεθνείς αγορές, με τα επιτόκια δανεισμού για τα δεκαετή ομόλογα να αγγίζουν το 8%».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Με μια κυβέρνηση που είχε δεσμευθεί σε τρελά πλεονάσματα 4,5% για τα αμέσως επόμενα χρόνια, ενώ αδυνατούσε να καλύψει ακόμη και τους τρέχοντες δημοσιονομικούς στόχους και είχε παρατήσει έξι ολόκληρους μήνες τη διαπραγμάτευση για την περιβόητη 5η αξιολόγηση. Μια χώρα που είχε μπει στο γύψο με μέτρα συνολικά ύψους 65 δισ. ευρώ από το 2010 εως το 2014. Μέτρα που είχαν βυθίσει την οικονομία σε μια πρωτοφανή ύφεση, αφού συρρικνώθηκε το 25% του ΑΕΠ σε μια τετραετία. Ενώ την ίδια περίοδο, χάθηκε το 40% του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αυτή τη χώρα παραλάβαμε, που τη βάλατε στο γύψο της ύφεσης και της καταστολής για να μην τα ξεχνάμε και αυτά, καθώς κυβερνούσατε με ΠΝΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News