Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγή: Τα πιο νόστιμα μηλοπιτάκια

Τα πιο νόστιμα μηλοπιτάκια


Διαβάστε λεπτομέρειες:

Υλικά
3 μήλα ψιλοκομμένα
ζάχαρη και κανέλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
4 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα μαζί με σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αποξηραμένα κράνα (cranberries)
ζάχαρη άχνη
30 ατομικά χαρτάκια για ψήσιμο

Εκτέλεση Συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε το μείγμα για ακόμη 1 λεπτό.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Κατόπιν, τα ψιλοκόβουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι τα μήλα. Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε και τα αποξηραμένα φρούτα μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε.

Βάζουμε χαρτάκια σε αντικολλητικές φόρμες ψησίματος και τα γεμίζουμε προσεκτικά με το μείγμα μας μέχρι τη μέση.

Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αν ψήθηκαν από μέσα τρυπώντας τα και κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο βγάζουμε τα χαρτάκια από τις φόρμες και τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε πιατέλες.

Αφού κρυώσουν εντελώς πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News