Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ρατσιστικά σχόλια από καθηγητή πανεπιστημίου για Αντετοκούνμπο: Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από χρήστες των socialmedia

Οργή έχει προκαλέσει το ρατσιστικό σχόλιο ενός καθηγητή , ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, το UCL.

Συγκεκριμένα, σε μια ανάρτηση στο Facebook όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο με τους Έλληνες στο Κλίβελαντ, ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος σχολίασε από κάτω με άκρως ρατσιστικό τρόπο τον Ελληνα φόργουορντ.

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας», έγραψε ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος διδάσκει σε ένα από τα γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, το UCL.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από χρήστες των socialmedia:

«Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Έλληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» ήταν η απάντηση της δημοσιογράφου που είχε κάνει τη σχετική ανάρτηση, ενώ κάποιος άλλος κατηγόρησε τον καθηγητή για ρατσισμό. «Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;».

Πάντως, ο κ. Μαρκόπουλος δεν σταμάτησε εκεί. «Αρκετά έχει προκαλέσει το άτομο αυτό (σ.σ.: εννοώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε όλοι που μας έχει γραμμένους», έγραψε.

2 σχόλια:

  1. και ο γενιτσαρισμος συνεχιζεται,η μεγαλητερη μορφη ρατσισμου εινια αυτη,να μην τον δεχεσαι οπως εινια και γι αυτο που εινια και να τον αλαζεις και να τον κανεςι οπως εισαι εσυ,σαν επιβραβευση,μην παιζεται με τον ανθρωπο και με κανεναν ανθρωπο γεννηθικε αφρικανος και εινια φιλελληνας (αν ειναι),δεν μπορουμε οι ανθρωποι να αλαξουμε τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά είσαι ότι δηλώσεις ή ότι πραγματικά είσαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News