Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Παράταση ανάρτησης μελέτης Κτηματογράφησης, ζητούν οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι της Αλμωπίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΚΤ2-07

Προς
ΕΚΧΑ ΑΕ
Δ/νση Έργων
Επιβλέπουσα μελέτης ΚΤ2-07 κ. Δήμητρα Κεχαγιά
Και κάθε αρμόδιο

Κοινοποίηση:
-Ανάδοχος έργου ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε.
- Γραφείο Κτηματογράφησης Αλμωπίας
- Δικηγορικός Σύλλογος Έδεσσας

Αριδαία, 16/11/2017

Σε σχέση με τη μελέτη Κτηματογράφησης με κωδικό ΚΤ2-07 που αφορά τις περιοχές των πρώην καλλικρατικών δήμων Αλμωπίας και Έδεσσας, και συγκεκριμένα οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι του Πρωτοδικείου Εδέσσης που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή του Δήμου Αλμωπίας, έχουμε από κοινού να σας αναφέρουμε και παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν τα παρακάτω:

Για την περιοχή της Αλμωπίας , η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της μελέτης με κωδικό ΚΤ2-07, η περίοδος παραλαβής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης κρίθηκε απαραίτητο να διαρκέσει όλο το εξάμηνο που προβλέπει ο Ν. 2308/1995, συμπεριλαμβανομένης και της 2μηνης παράτασης που εκεί προβλέπεται , λόγω του πλήθους των δικαιωμάτων που κατατέθηκαν, τα οποία έφτασαν τις 131.500 δικαιώματα ιδιοκτησίας και κτηματογραφήθηκε ποσοστό κατά προσέγγιση 75% των συνολικών δικαιωμάτων που αφορούσε η μελέτη.

Ο δήμος Αλμωπίας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δήμους σε έκταση, ο οποίος συμπεριλαμβάνει συνολικά περί τους τριάντα (30) Ο.Τ.Α. , κυρίως αγροτικές περιοχές. Σε πολλές από αυτές τις περιοχές- πρώην κοινότητες δεν έχει λάβει χώρα ποτέ διανομή ακινήτων, γεγονός το οποίο υποδεικνύει την ιδιαιτερότητα της μελέτης και τη δυσχέρεια επιτυχούς και ορθής ολοκλήρωσής της κτηματογράφησης σε αυτήν.

Γίνεται φανερό πως σε μία τόσο μεγάλη μελέτη με πλήθος κατατεθειμένων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ,είναι απαραίτητο και η ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων να διαρκέσει αντίστοιχα περισσότερο, στα πλαίσια του νόμου, εξαντλώντας το εύλογο χρονικό διάστημα που εκεί ορίζεται ως δυνατότητα παράτασης, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα όσοι εκ των δικαιούχων επιθυμούν κι έχουν έννομο συμφέρον να προβούν στην κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο προς διασφάλιση της ιδιοκτησίας τους.

Επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε μερικά σημαντικά στοιχεία:

- Πολλοί από τους δικαιούχους δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στην πρώην κοινότητες του δήμου Αλμωπίας δεν έχουν ακόμη και σήμερα λάβει γνώση των αποτελεσμάτων της Ανάρτησης καθώς δεν έχουν καν λάβει τα αποσπάσματα κτηματογράφησης για τα δικαιώματα για τα οποία υπέβαλλαν δήλωση ιδιοκτησίας και τα οποία τους αφορούν, για λόγους οι οποίοι δεν οφείλονται αποκλειστικά σε δική τους υπαιτιότητα, κι έτσι δεν είχαν τη δυνατότητα έως τώρα να πράξουν τα δέοντα. Καθημερινώς προσέρχονται πολίτες στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης για να παραλάβουν τον σχετικό φάκελο ακόμη και σήμερα, γεγονός που μπορείτε να επιβεβαιώσετε.

- Πολύ πρόσφατα έλαβε χώρα η ανάρτηση του δασικού χάρτη, η οποία αφορά ένα τεράστιο μέρος της υπό κτηματογράφηση περιοχής, την οποία πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων περίμεναν, αφού αφορά τη δυνατότητα αξιοποίησής των ιδιοκτησιών τους, ούτως ώστε να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους όσον αφορά τα ακίνητα των οποίων την κυριότητα αναφέρεται στα αποσπάσματα του κτηματολογικού πίνακα ανάρτησης πως διεκδικεί η αρμόδια διεύθυνση Δασών, γεγονός το οποίο επηρεάζει και την πορεία της ανάρτησης των προσωρινών κτηματολογικών εγγραφών στην περιοχή.

- Υπάρχει τεράστιος αριθμός δικαιούχων που προσέρχονται καθημερινά στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης για έλεγχο των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας τους και κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων επί αυτών, με αποτέλεσμα να καθίσταται καθημερινά ανέφικτη η εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων από το προσωπικό του γραφείου κτηματογράφησης και σε ένα τόσο μικρό για τα δεδομένα της περιοχής διάστημα, έως δηλαδή την ημερομηνία λήξης της ανάρτησης στις 21/11/2017.

- Οι παρακάτω ονομαστικά αναφερόμενοι δικηγόροι του δικηγορικού συλλόγου Έδεσσας με έδρα την Αλμωπία καθώς και οι όλοι οι συμβολαιογράφοι του Πρωτοδικείου Εδέσσης με έδρα την Αλμωπία, οι οποίοι στα πλαίσια της ανάρτησης έχουμε αυξημένες αρμοδιότητες και φόρτο εργασίας, από κοινού σας δηλώνουμε υπεύθυνα και σας κάνουμε γνωστό πως μετά από σύσκεψη καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αυτή την στιγμή υπάρχουν στα γραφεία μας εκκρεμείς και υπό επεξεργασία αιτήσεις διόρθωσης/ ενστάσεις προς υποβολή στο όνομα εντολέων/πελατών μας που ξεπερνούν με έναν πρόχειρο υπολογισμό στο σύνολό τους τις 4.000 αιτήσεις διορθώσεως/ ενστάσεις, αριθμός υποθέσεων που είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν έως και την παραπάνω αναφερόμενη προθεσμία. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλος αριθμός φακέλων και αποσπασμάτων κτηματογράφησης των οποίων καθίσταται αδύνατος το πρώτον ο έλεγχός τους μέσα σε αυτό το περιορισμένο χρονικό όριο, και, συνεπώς είναι αδύνατον να προβλεφθεί έστω κατά προσέγγιση ο αριθμός των προς υποβολή αιτήσεων διορθώσεως/ ενστάσεων που θα προκύψουν επιπλέον, ούτε είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί με τη διαδικασία/ δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού εμπρόθεσμης προσέλευσης και την εξυπηρέτησή τους σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τις ιδιαιτερότητες της υπό κτηματογράφηση περιοχής και να λάβετε απόφαση για την παράταση της προθεσμίας Ανάρτησης και υποβολής αιτήσεων διορθώσεων/ ενστάσεων, όσο αφορά στη μελέτη ΚΤ2-07, στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει. Θεωρούμε αναγκαία κι αιτούμαστε την παράταση της προθεσμίας αυτής για τουλάχιστον έναν (1) μήνα αρχικά, έως και την 21/12/2017 και αναλόγως της πορείας αυτής έως το εύλογο και μέγιστο χρονικό όριο. Σας δηλώνουμε υπεύθυνα πως θα συμβάλλουμε στο μέγιστο στην προσπάθεια για ολοκλήρωση της μελέτης κτηματογράφησης με τον πιο ορθό και άμεσο τρόπο. Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας κι ενημέρωσή μας με κάθε πρόσφορο μέσο ή τρόπο.

Με τιμή,

Οι δικηγόροι του Δ.Σ. Έδεσσας με έδρα την Αλμωπία
Αδέμης Συμεών
Αλακιόζογλου Στυλιανός
Αμύντας Πέτρος
Γρηγοριάδου Ελισάβετ
Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ
Θυσιάδου Μαριάννα
Κονάκογλου Συμέλα
Κοντάκος Νικόλαος
Μάρκου Αικατερίνη
Μέλκου Αλεξάνδρα
Ούρδα Ευθαλία
Παπατάσος Γεώργιος
Παπατάσος Θωμάς
Σταμπουλή Χρυσή
Τερζίδου Παρθένα
Τουφεγγοπούλου Αικατερίνη
Χατζηδημητρίου Κυριάκος
Χατζηπαντελιάδου Ειρήνη
Χρυσίδου Ελπίδα

Οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Εδέσσης με έδρα την Αλμωπία
Βαιανού Καλλιόπη
Κανονίδου Ραχήλ
Μιχαηλίδου- Εμμανουηλίδου Ειρήνη
Νικολαίδου Παρασκευή
Παπαδημητρίου - Προβατάκη Βαρβάρα
Προβατάκη Χριστιάννα
Σαμαρά Μαρία
Τάντση Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News