Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών προσέφυγαν τρεις Μητροπόλεις

Η επίμαχη νομοθετική αλλαγή αντίκειται στον αστικό κώδικα και στο οικογενειακό δίκαιο

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν κάνει από τις αρχές Μαρτίου τρεις Μητροπόλεις της Ελλάδας, κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, οι Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, οι Μητροπολίτες τους και περισσότεροι από 160 μοναχοί στρέφονται σε βάρος της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, στρεφόμενοι κατά της απόφασης του τότε υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή με την οποία καθορίστηκε ο τρόπος εγγραφής στα ληξιαρχεία του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα συζητήθηκαν στο Γ’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις των προσφευγόντων με τους δικηγόρους των Μητροπόλεων να υποστηρίζουν ότι έχουν παραβιαστεί με την επίμαχη διάταξη συνταγματικές επιταγές.

Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση για να προχωρήσει στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης χρησιμοποίησε την μισή διάταξη του άρθρου 5 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων, ή τα χρηστά ήθη. Ωστόσο, για να το κάνει αυτό η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψιν της την προσβολή των δικαιωμάτων των άλλων, συμπληρώνουν.

Η επίμαχη νομοθετική αλλαγή αντίκειται στον αστικό κώδικα και στο οικογενειακό δίκαιο.

Απο την πλευρά τους, οι συνήγοροι του δημοσίου, τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης υποστηρίζοντας ότι είναι καθολικά αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News