Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Έκρηξη και ένοπλη επίθεση με δεκάδες νεκρους στην Αίγυπτο

Η έκρηξη έγινε στο βόρεια Σινά, στο τέμενος Αλαράουντα 

Μια πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε τέμενος στην Αίγυπτο την ώρα της προσευχής και υπάρχουν φόβοι για πολλά θύματα καθώς στη συνέχεια ακολούθησε και ένοπλη επιθεση.

Ήδη τα διεθνή μέσα κάνουν λόγω για δεκάδες νεκρούς με τον Independent να αναφέρει ότι τα θύματα είναι τουλάχιστον 75.

Η έκρηξη έγινε στο βόρεια Σινά, στο τέμενος Αλαράουντα στο κέντρο της πόλης Μπιρ αλ Άμπντ στη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ένοπλοι ενεργοποίησαν εκρηκτικά και πυροβόλησαν κατά του πλήθου στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al Masry Al Youm οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των πανικόβλητων πιστών που εγκατέλειπαν το τέμενος μετά την έκρηξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News