Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

«Κοινωνική Αποθήκη» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας - Το Aridaia News σας παρουσιάζει αυτή την ξεχωριστή δράση αλληλεγγύης

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλη αυτή η δράση υλοποιείται μετά από πρόταση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και στη συνέχεια «αγκαλιάστηκε» από ολόκληρη τη σχολική κοινότητα: Μαθητές, γονείς και φυσικά δασκάλους

Η αλληλεγγύη είναι πάντοτε ένα στοιχείο που εξυψώνει την κοινωνία που ζούμε και την κάνει πιο ανθρώπινη. Όταν όμως αυτή προέρχεται από μικρά παιδιά, τότε δεν έχουμε παρά να βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια.

Με αυτές τις σκέψεις το Aridaia News βρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας (Ξενιτίδειο). Εκεί συναντήσαμε τη Διευθύντρια κ. Ελένη Ιατρίδου, η οποία μας μίλησε για μια σπουδαία δράση που υλοποιεί το σχολείο: Την «Κοινωνική Αποθήκη», η οποία αφορά στη συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού ενόψει και των εορτών, τα οποία θα διανεμηθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τις κοινωνικές δομές του Δήμου σε ευπαθείς ομάδες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλη αυτή η δράση υλοποιείται μετά από πρόταση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης και στη συνέχεια «αγκαλιάστηκε» από ολόκληρη τη σχολική κοινότητα: Μαθητές, γονείς και φυσικά δασκάλους.

Είναι μία συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική δράση, που αποδεικνύει ότι η κοινωνία μας διέπεται από αλληλεγγύη και αγάπη, ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες που όλα δοκιμάζονται από την γενικότερη κρίση.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει αυτή τη δράση, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με το σχολείο. 







12 σχόλια:

  1. 4ο δυναμη!!!!!!ΜΠΡΆΒΟ στα σαΐνια της Στ τάξης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑΥΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΒΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Ελένη, μπήκες δυναμικά!!!!!!
    Μισαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χιλια μπραβο στα παιδια,στη Διευθυντρια και στους Δασκαλους του 4ου Δημοτικου σχολειου.
    Τετοιες πραξεις μας δινουν κουραγιο στους δυσκολους καιρους που ζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας για την κοινωνική τους ευαισθησία. Πολλά συγχαρητήρια και στην διευθύντρια του Σχολείου που απέδειξε ότι το σχολείο μπορεί να είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και όχι μια αποκομμένη εκπαιδευτική δομή. Χρήστος Α. Κατσαρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, έχουν αυτή τη μεγάλη ευθύνη να πρωτοπορούν, να συμμετέχουν σε πολλά αλλά κυρίως να οδηγούν τα παιδιά σε ασφαλή μονοπάτια ανέλιξης τα παιδιά μας.Μια διαδιακασία η οποία απαιτεί και από αυτούς αλλά και από τους γονείς χρόνο και κόπο.Τίποτε πιο ιερό απ την εκπαίδευση των παιδιών.Καλό χειμώνα στην αγαπημένη Αλμωπία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Κ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΕΛΕΝΗ ΙΑΤΡΙΔΟΥ-ΧΑΣΑΠΗ)ΠΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στους δασκάλους τους και τη διευθύντρια κ.Ιατρίδου Ελένη για το μάθημα ανθρωπιάς που δίνουν σε όλους μας.Αποδεικνύουν ότι ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς μπορούν να γίνουν πολύ όμορφα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας τους εκπαιδευτικούς τους και τη Διευθύντρια κα Ιατρίδου Ελένη για τη μεγάλη κοινωνική τους ευαισθησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News